La Repromed, copiii mult doriţi se vor naşte!

SĂNĂTATE // Ecografie în regim 3D şi 4D

 

Cele mai noi servicii în domeniul medicinei reproductive, ginecologice şi al specialităţilor conexe, investigate prin metode  performante de o echipă de medici specialişti, pot fi oferite la clinica privată Repromed, inaugurată recent la Chişinău.

 

Victoria POPA

 

„Dorinţa de a avea un copil pentru familiile care nu-l pot avea pe cale naturală poate fi realizată de specialiştii de la Centrul Medical Repromed (CMR). Noi vom oferi consultaţie şi susţinere, împlinind bucuria cuplurilor de a ţine în braţe un copil. Deja avem succese pentru primele fertilizări in vitro (FIV) efectuate acum patru luni”, susţine directorul medical a CMR, profesorul universitar Veaceslav Moşin.

 

Consiliere şi tratament pentru toate vârstele

 

Potrivit doctorului, CMR are o activitate mult mai largă decât cea reproductivă. Aici se preconizează să fie oferite servicii începând cu vârsta pubertară şi până când femeile ating vârsta menopauzei, iar bărbaţii – andropauza. Centrul îşi propune să efectueze teste speciale de diagnosticare a maladiilor şi metode eficiente de tratament ce se referă la: infertilitatea feminină şi masculină, maladiile ginecologice, ginecologia endocrinologică, urologie şi andrologie, prematuritate, planificarea familiei şi contracepţie, pregătirea gravidelor pentru naştere, ginecologie juvenilă, climacteriu.

 

Pentru cei care au grijă de sănătatea lor, CMR oferă un spectru larg de servicii diagnostice şi curative – consultaţia medicilor: a ginecologilor, urologilor-andrologi, endocrinologilor, geneticienilor, oncologilor, mamologilor, terapeuţilor; evaluarea cuplurilor infertile conform standardelor europene; stimularea ovariană cu cele mai moderne preparate hormonale, FIV în ciclu natural sau cu stimulare hormonală, injectare intracitoplasmatică de spermă, injecţia intracitoplasmică de spermă selectată morfologic, cultura de blastocist (ecloziune asistată a embrionului), crioconservarea embrionilor, donarea de spermă şi/sau ovocite; inseminarea intrauterină cu sperma soţului sau a donatorului; diagnosticul prenatal, ecografia clasa Expert în sarcină şi în ginecologie, monitorizarea ecografică a ovulaţiei; sonohisterografia pentru evaluarea permeabilităţii trompelor uterine; laparoscopia şi histeroscopia diagnostică şi operatorie; diagnosticul de laborator complex: hormoni, infecţii uro-genitale, profil imunologic, teste genetice.

 

Soluţii pentru viitorii părinţi

 

„Orice complicaţie, inflamaţie urogenitală a bazinului mic poate fi tratată efectiv şi fără urmări nefaste asupra organismului. În situaţia când cuplurile tinere îşi doresc o contracepţie modernă la CMR, o pot avea prin indicarea preparatelor hormonale de ultimă generaţie. La fel şi pentru bărbaţi oferim consiliere în cazul disfuncţiilor sexuale. Pentru cuplurile care-şi doresc o familie, la CMR pot trece toată gama de investigaţii cu pachete speciale, dedicate viitorilor părinţi. Pentru cuplurile care nu au copii sunt oferite servicii de diagnostic, de laborator, testele necesare”, explică profesorul care şi-a dedicat întreaga viaţă domeniului reproductiv.

 

Odată ce ai păşit pragul CMR, poţi fi sigur de calitatea tratamentului de care beneficiezi, deoarece angajaţii sunt specialişti cu o experienţă de mai bine de 15 ani în efectuarea procedurii FIV. Aceştia sunt primii în aplicarea cu succes a procedurii în Republica Moldova, primul copil perfect sănătos fiind născut în anul 1996. Mulţi dintre medici sunt membri ai Societăţii Europene de Reproducere Umană şi Embriologie, cu stagii în clinici de performanţă din SUA şi Europa. Specialiştii sunt îndrumaţi de profesorul Moşin. De-a lungul anilor, ei au efectuat peste 5000 de inseminări ce au adus pe lume peste 2000 de copii sănătoşi.

 

 

Ecograful minune

 

Laboratorul CMR este dotat cu cel mai performant ecograf multidisciplinar, lider în materie de ecografie dedicat examinărilor de obstetrică-ginecologie. Acesta este considerat cel mai avansat sistem ultrasonor din lume pentru cercetarea stării fătului în timpul sarcinii. Aparatul oferă posibilităţi largi de cercetare în ginecologie, urologie, oferind o informaţie de cea mai înaltă precizie despre starea organelor la momentul cercetării. Investigaţiile ecografice la acest aparat de ultimă generaţie sunt efectuate de către expertul în domeniu Feodosie Bejan”, spune doctorul Moşin.

 

Primele gravide prin FIV

 

„În prezent, avem o rată de 40 la sută de sarcini obţinute prin metoda FIV, însă nu este ceea ce ne dorim. Scopul nostru este ca în viitorii doi-trei ani să depăşim rata de 50 la sută din sarcini prin metoda respectivă”, explică profesorul Moşin. Succesul, zice profesorul, îl vor avea şi graţie incubatoarelor performante, dotate cu sisteme automate de control al temperaturii şi concentraţiei interne de CO2, care asigură o stabilitate perfectă a condiţiilor din laborator, optime pentru embrioni.

 

CMR are şi departament de chirurgie care reprezintă un centru de referinţă în chirurgia minim invazivă, în special în diagnosticul şi tratamentul infertilităţii: mini-histeroscopia de ambulatoriu videoasistată, laparoscopia diagnostică şi operatorie. În cadrul centrului mai pot fi efectuate şi intervenţii chirurgicale urologice, centrul dispunând şi de locuri în staţionar.

Repromed este situat în sectorul Botanica, pe bd. Cuză Vodă 29/1.

Vă aşteptăm pentru a vă demonstra capacitatea de a înţelege şi de a rezolva la cel mai înalt nivel profesional problemele Dvs., de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)