La mulţi ani, Majestate!

Astăzi, Regele Mihai al României împlineşte vârsta de 90 de ani. Casa Regală a României va organiza până la 10 noiembrie o serie de acţiuni festive cu prilejul aniversării a 90-a a Regelui. Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, Regele Mihai va participa astăzi la şedinţa solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului şi va oferi forului legislativ drept cadou un bust al Regelui Carol I.

Irina NECHIT

În privinţa discursului din Parlament, reprezentanţii Casei Regale au precizat în cadrul unei conferinţe de presă că Regele Mihai a primit invitaţia ca pe „un fapt firesc” şi „de bun-simţ” din partea aleşilor.

„M.S. Regele Mihai va vorbi Parlamentului de la cea mai înaltă tribună. Acolo, unde de drept i-ar fi fost locul. Discursul său simplu va fi în cheia iubirii. Un om uns cu Mirul Sfânt ne va împărtăşi dragostea sa profundă. Pribeag prin deşert, departe de noi, ne-a regăsit mai altfel. Doar el nu s-a schimbat. Dumnezeu i-a dat viaţă lungă pentru a mângâia zeci de generaţii cu gândul că binele nu a abdicat în România”, scrie pe blogul său publicistul Marius Ghilezan.

După discursul din Parlament, Majestatea Sa va participa astăzi la un spectacol de gală la Opera Naţională. La spectacol vor fi prezenţi aproximativ 120 de membri ai Caselor Regale din Europa şi Asia. Din lista participanţilor fac parte Regina Sofia a Spaniei, regele şi regina Suediei, Henri, Marele Duce de Luxemburg. De asemenea, vor fi reprezentate case regale din Austria, Belgia, Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Portugalia, Rusia, Serbia, Iordania.

Familia regală română va fi reprezentată de regele Mihai şi regina Ana, principesa Margareta şi principele Radu, principesele Elena, Irina, Maria, prinţul Nicolae şi Elisabeta Karina de România.

Gala va putea fi urmărită gratuit de bucureşteni, în parcul din faţa Operei Naţionale, unde Primăria Municipiului Bucureşti a instalat ecrane şi un sistem de amplificare ca spectacolul din sală să poată fi urmărit în aer liber de 5.000 de persoane. Majestatea Sa va apărea pe treptele Operei, după încheierea spectacolului de gală, pentru a saluta bucureştenii.

În seara zilei de azi, familia regală va oferi un dineu la Palatul CEC, unde sunt invitaţi reprezentanţii Caselor Regale din Europa şi Asia şi oaspeţi din străinatate, conform site-ului ziare.com.

Miercuri, cu participarea aceloraşi invitaţi, Regele va oferi un „brunch” la Palatul Elisabeta, urmat de spectacolul „Royal Fashion”, la Sala Rapsodia din Bucureşti, organizat de compania de teatru „Passe Partout” Dan Puric.
Joi, 27 octombrie, Regele va decora o serie de personalităţi la Palatul Elisabeta.

 

Majestate, sunteţi îngerul păzitor al Basarabiei

Majestate, în ziua de 25 octombrie împliniţi o vârstă frumoasă, plină de înţelepciune, răbdare şi dragoste de viaţă.

Noi, un grup de creştini ortodocşi ai comunităţii bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din satul Rădoaia, raionul Sângerei, fostul judeţ Bălţi, Vă dorim să fiţi şi în continuare călăuza şi îngerul nostru păzitor, întru toate ajutorat de bunul Dumnezeu pe calea spre mântuire.

Sire, să ştiţi că pământul Basarabiei şi neamul românesc din stânga Prutului nu Vă uită şi încă speră la o reîntâlnire cu Domnia Voastră.

Cu închinăciune din partea comunităţii creştine a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din satul Rădoaia, raionul Sângerei,

Tatiana Marinovschi