La mormintele soţului şi amantei

CRIMĂ // Părinţii plâng, soţia este încă îndurerată, copiii întreabă unde este tata, iar poliţiştii continuă să-i caute pe cei care au comis dublul asasinat

La o jumătate de an de la asasinarea lui Valeriu Croitoru, oamenii legii nu ştiu încă cu exactitate cine se face vinovat de moartea bărbatului. În comisariatele de poliţie sunt afişate două portrete robot ale presupuşilor criminali. Amintim că, pe 10 septembrie 2010, într-un câmp din apropierea şoselei Ialoveni–Leuşeni, o maşină a poliţiei care patrula zona a descoperit cadavrul unui bărbat de 31 de ani, alături de care zăcea corpul neînsufleţit al unei tinere de 19 ani. Rudele răposaţilor confirmă faptul că cei doi întreţineau o relaţie amoroasă.


„Valeriu Croitor, decedat pe 10.09.2010.” În jurul crucii cu această inscripţie, înfiptă în unul din mormintele din cimitirul satului Temeleuţi, r. Călăraşi, s-au adunat rudele şi persoanele apropiate ale răposatului. Lipseau doar soţia şi copiii. „Nu ne-am văzut nepoţii de la moartea lui Valerică. Nina a fost o singură dată la mormântul lui – de Crăciun. Atunci, fiul meu, dacă era în viaţă, ar fi împlinit 32 de ani”, a spus îndurerată mama lui Valeriu Croitor. „Mă duc des la mormântul soţului, însă aşa, ca să nu ştie nimeni. Nu o fac de ochii lumii”, a menţionat văduva Nina Croitoru.

 

Femeia spune că şi-a iertat soţul care o înşela în timpul vieţii cu bona copiilor săi. Atâta timp cât oamenii legii nu au depistat persoanele care ar fi comis dublul asasinat, rudele Marianei Jumbei nu exclud că Nina ar fi cea care a pus la cale această crimă. „Ea este vinovată. Iar Mariana şi Valeriu se iubeau cu adevărat”, consideră mama fetei asasinate.

Tata a fost om bun

Despre portretele-robot ale presupuşilor ucigaşi, rudele decedaţilor au aflat din presă. Ambele părţi spun că nu-şi dau seama cine ar putea fi persoanele respective şi cum au realizat poliţiştii portretele-robot. Atâta timp cât se desfăşoară ancheta penală în acest caz, procurorii evită să ofere detalii.

Reiterăm că din maşina lui Valeriu Croitor, unde a fost descoperit cadavrul bărbatului, lipsea casetofonul, telefonul mobil şi portmoneul acestuia. De asemenea, a dispărut şi inelul pe care, potrivit rudelor Marianei, tânăra l-ar fi primit în semn de dragoste de la iubitul ei.

De fapt, poliţiştii nu au găsit nici mâna pe care Valeriu i-ar fi pus inelul. „Nu am vrut să răspund agresivităţii părinţilor Marianei. Ei poate şi-au dat seama că nu port nicio vină că fata lor s-a încurcat cu soţul meu. E o tragedie pentru ei şi pentru mine”, a spus văduva. Femeia se plânge că, pe lângă problemele financiare cu care se confruntă după moartea soţului, îi este foarte greu să le explice copiilor, de patru şi doi anişori, unde este tata.

„Fără iubire, viaţa-i pustie”

„Tăticul s-a dus la Dumnezeu. A fost un om bun şi Dumnezeu a hotărât că are nevoie de el. Aşa le spun de fiecare dată când mă întreabă unde-i Valeriu. Oricum, viaţa nu se opreşte aici, trebuie să mergem mai departe”, a menţionat Nina Croitoru.

Rudele lui Valeriu Croitoru sunt de părerea că autorii crimei nu vor fi descoperiţi la fel ca alte cazuri de omor care au avut loc în decursul anului 2010. „N-au fost găsiţi cei care l-au împuşcat în cap pe omul de afaceri Basarab, pe cei care l-au ucis pe Valerică nici atâta nu-i vor găsi. Noi nu avem bani ca să plătim cuiva să-i găsească. Nu mai avem nădejde în poliţiştii noştri”, consideră Ecaterina Croitor, mătuşa lui Valeriu Croitor. Văduva spune că simte lipsa soţului. Despre acest lucru vorbeşte şi rington-ul telefonului ei, piesa renumită a interpretei Anişoara Puică –„Fără iubire, viaţa-i pustie”.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.