La mare, la soare!

ghimpuUnii dintre aleşii poporului îşi vor petrece vacanţa muncind, alţii au fost sau urmează să meargă, alături de cei dragi, în concediu pe litoralul turcesc, bulgăresc sau grecesc.

Ghimpu, o zi la Balcic, iar Diacov încă nu ştie unde, dar fără soţie

După ce au votat guvernul, iar prima sesiune a Parlamentului s-a încheiat, cei 101 deputaţi au vacanţă până în luna septembrie, când se vor întruni pentru cea de-a doua sesiune. Până atunci aceştia se bucură de odihnă, cu atât mai mult cu cât au primit o indemnizaţie de concediu plus un ajutor material care se ridică la 30 mii de lei. După furtul miliardului şi criza cu care se confruntă RM, unii dintre demnitari îşi anunţă pe reţelele de socializare vacanţe foarte scurte, iar alţii spun că nici nu vor merge în vacanţă.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a postat pe o reţea de socializare câteva poze de pe litoralul bulgăresc, menţionând că a fost acolo doar o zi. „Având o zi liberă, am hotărât să calc și eu pe nisipurile de aur – Zlatni piasatsi, dar mai mult mi-a plăcut litoralul din Balcik”, anunţă acesta, cât despre restul vacanţei, liberalul scrie că o va petrece în ţară. Nici Vlad Filat, liderul PLDM, nu a plecat încă în vacanţă, dar se laudă pe reţelele de socializare cu o poză de la pescuit, ţinând în mână un peşte de câteva kg. Deputata de la PL, Alina Zotea, a mers în vacanţă în Grecia, alături de prietenul ei. Şefa de cabinet a fracţiunii PL, după ce a acceptat pe 31 iulie mandatul de deputat în Parlament, s-a refugiat pe insula Thassos, Grecia. Aceasta a postat mai multe fotografii pe o reţea de socializare cu frumoasele locuri de pe insulă.

alina zotea vlad durneaDodon preferă destinaţiile europene, iar Zinainda Greceanîi va merge în vacanţă cu familia

Cu toate că liderul socialiştilor, Igor Dodon, optează ferm pentru aderarea RM la Uniunea Vamală, acestuia îi plac destinaţiile europene. Recent, acesta a avut parte de o mini vacanţă alături de familie în Cehia, postând mai multe poze pe o reţea de socializare dintr-o staţiune unde, în anii trecuţi, mergea şi liderul comunist Vladimir Voronin. „Cu cei dragi. O scurtă vacanță, după care din nou la muncă”, a menționat acesta. Colega sa de partid, Zinaida Greceanîi, ne-a spus că va pleca în vacanţă cu familia, însă nu a dorit să ne comunice destinaţia. „Am să merg în vacanţă cu familia, dar încă nu m-am decis dacă vom merge la mare sau la munte, veţi afla mai târziu”, ne-a declarat socialista. Şi ex-deputatului comunist Eduard Muşuc îi este pe plac Europa. După postările sale pe o reţea de socializare, acesta împreună cu familia şi câţiva prieteni se află deja de mai mult de o lună în vacanţă în Ţările de Jos. „Pe aripile vântului spre turneul european”, scria acesta în postarea sa din 26 iunie, alături de o poză în care apare cu soţia şi fiica sa.

Premierul Valeriu Streleţ nu merge în vacanţă

Prim-ministrul Valeriu Streleţ nu va avea parte de vacanţă în acest an. „Avem foarte mult de lucru, deci gândul nu îmi este la odihnă acum. De altfel, nici nu îmi fac planuri pentru viitorul apropiat să plec să mă relaxez. Soţia şi copiii, în schimb, sunt în vacanţă. Mă voi revigora prin muncă”, ne-a comunicat premierul. Nici deputatul PD, Sergiu Sârbu nu va merge la odihnă peste hotare. „Din păcate din cauza unor circumstanţe nu voi merge în acest an în vacanţă”, ne-a spus acesta. Colegul său de partid, Dumitru Diacov în schimb îşi va petrece vacanţa alături de nepoţi. Deputatul ne-a comunicat că va merge cu cei trei nepoţi ai săi la mare pentru zece zile, deocamdată nu ştie exact unde – în Turcia ori în Grecia. „Dar soţia?”, l-am întrebat noi. „Soţia va rămâne la gospodărie”, ne-a declarat Dumitru Diacov.

filat