La Dusseldorf cu „Zdob şi Zdub”

ABNEGAŢIE // După încheierea spectacolului, Roman Iagupov s-a grăbit acasă „pentru a face sex cu soţia sa pe care nu a văzut-o de o lună”

Norocoşii de la „Zdob şi Zdub” merg la Dusseldorf să  reprezinte Republica Moldova. Piesa „So Lucky” a acumulat cele mai multe voturi. După încheierea spectacolului, Roman Iagupov s-a grăbit acasă „pentru a face sex cu soţia sa pe care nu a văzut-o de o lună”. Trupa a oferit un spectacol pe cinste, aceştia aveau pe cap nişte căciuli enorme de culoare neagră, confecţionate de bunicul de la Văleni, Dorel Bejenaru, care, probabil, va merge şi el la Dusseldorf, însă, până atunci, mai are de confecţionat câteva căciuli.

Zdubii au acumulat 20 de puncte – 10 în urma televotingului şi 10 de la juriu. La diferenţa de un punct, pe locul doi, s-a clasat Natalia Barbu, 19 puncte, iar pe locul trei, cu 16 puncte, s-a plasat Pasha Parfeni. Concertul a fost prezentat de interpreta Dianna Rotaru şi actorul român Gabriel Coveşanu sau Cove, coprezentatorul emisiunii „Surprize, Surprize”. Invitaţi speciali au fost trupa „Hotel FM” care va reprezenta, în acest an, România la Eurovision şi Marcel Ştefăneţ &Transbalkanica.

Emoţii, forfotă, gălăgie, părinţi înlăcrimaţi, fraţi, prieteni şi cunoscuţi, toţi aşteptau cu sufletul la gură evoluţia celor dragi. Unii participanţi, probabil de emoţii, şi-au uitat permisul de intrare şi mai să cânte după uşile televiziunii, deoarece paza nu le permitea nimănui să intre, chiar şi angajaţilor postului „Moldova 1”.

Concurenţii, îmbrăcaţi sumar, nu simţeau frigul din studioul 2 al televiziunii, toţi erau concentraţi la ceea ce se întâmpla în scenă. Cel mai greu le-a fost jurnaliştilor, zona în care se afla presa era mică pentru cele 50 de persoane, aveai impresia că stai într-o cutie de chibrituri.

Îmbulzeală, gălăgie, frig, câteva scaune, multe camere de luat vederi, fiecare se înghesuia să audă ce spuneau concurenţii ce treceau prin zona presei pentru interviu. Astea însă sunt riscurile meseriei. Cu toate că am stat în picioare cinci ore, cred că s-a meritat.

Eurovision cu sânii la vedere

La un astfel de concurs, poţi vedea de toate, de la extravagant la ridicol. Având în vedere că majoritatea concurenţilor sunt aproape necunoscuţi în showbiz, fiecare s-a străduit să-şi demonstreze nu numai calităţile vocale, dar şi formele. Corina Cuniuc, care nu a acumulat niciun vot, a cântat la un microfon împodobit cu pietre. Dacă unele interprete au ieşit în scenă să-şi demonstreze eleganţa şi frumuseţea, altele – extravaganţa. Anişoara Balmuş şi-a etalat bustul voluminos, crezând, probabil, că astfel va fi votată. Pe lângă faptul că a purtat un costum care o dezavantaja total, un fel de trening, aceasta şi-a descheiat fermoarul vestei până aproape de buric.

Doniţa Gherman a avut o coafură năstruşnică. Întrebată ce s-a întâmplat cu părul ei, aceasta a spus că, înainte de a ieşi pe scenă, s-a împiedicat şi a căzut cu mâna într-o priză, după săriturile din scenă, părul i s-a făcut măciucă.

Karizma, favorita publicului

După evoluţia în scenă, interpreta, foarte veselă şi sigură, a spus că, dacă va lua cele mai multe voturi, se va îmbăta de fericire, lucru pe care l-a făcut îndată după ce a aflat că i s-a acordat 12 puncte din parte publicului.

Însă fericirea nu a durat mult. După aflarea rezultatelor date de juriu, aceasta a rămas fără cuvinte şi a plecat în grabă, refuzând să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Karizma a acumulat, în urma televotingului, cele mai multe voturi. Aceasta s-a clasat pe locul întâi (12 puncte), urmată de „Zdob şi Zdub”, (10 puncte), pe locul trei (8 puncte) s-a plasat Pasha Parfeni. Deşi Karizma era preferata publicului, juriul a decis să-i acorde un punct.

După ce a apărut tabela cu voturile publicului şi toată lumea a aflat că şi Karizma este pe primul loc, mulţi dintre concurenţi au rămas şocaţi. „E ceva straniu, dar tehnologia progresează. Să fi luat atâtea puncte Pasha Parfeni, Natalia Barbu, mai credeam, dar aşa, nu cred, e ceva mistic”, a spus Roman Iagupov. De aceeaşi părere este şi Natalia Barbu: „Nu cred că s-a obţinut un asemenea rezultat atât de simplu, nu sunt om al tehnologiei, dar totuşi nu cred”.

Roman Iagupov, dornic de sex

Trupa „Zdob şi Zdub” a avut o lună fără somn în care a pus la punct orice detaliu pentru show-ul pe care l-am văzut sâmbătă seara. După o lună de muncă intensă, solistul trupei, Roman, a spus că vrea cel mai tare să doarmă şi să facă sex.

 

„Îmi doream după concurs să plec în concediu, deoarece mi s-a făcut dor nebun de soţie, aşa că merg acasă să dorm şi să fac sex”, spune Roman. Băieţii au spus despre căciuli că sunt nişte talismane pentru ei, de mult timp îşi doreau să le aibă şi acum le-a venit timpul. Cu toate că trupa e de părerea că Eurovisionul e un concurs politic, spune că va face tot posibilul ca să ne reprezinte ţara cât mai bine.

„Acum trebuie să ne concentrăm pe piesă şi show, deoarece va fi destul de greu, mai întâi va trebui să adaptăm numărul nostru la cele europene. Se ştie că astfel de concursuri se bazează şi pe show, iar noi avem deja experienţă, trebuie să ne străduim să fim printre primii zece, chiar pe un loc de frunte”, spune sigur producătorul trupei Igor Dânga.

Natalia Barbu, favorita juriului

Interpreta a acumulat punctajul maxim, 12 puncte, din partea juriului, iar din partea publicului doar 7 puncte. Natalia se bucură pentru colegii săi şi le urează mult succes. „Am emoţii bune acum, sunt puţin epuizată după anunţarea rezultatelor televotingului, m-am debusolat un pic, tare. Când am văzut că juriul mi-a dat punctajul maxim, m-am simţit apreciată, respectată.

 

Îi iubesc şi îi respect pe Zdubi, sunt colegii mei şi mă bucur pentru ei, le doresc din tot sufletul mult succes, să ajungă pe locurile de frunte pentru că merită”, spune Natalia.

Interpreta se pregăteşte de promovarea piesei, „Let’s Jazz” în România, după care va hotărî dacă va filma şi un videoclip.

„Protestez împotriva metodei de votare”

Vlad Gorgos, producătorul trupei „Millenium”, care a acumulat un punctaj minim şi din partea publicului, şi din partea juriului, spune că nu este de acord cu metoda de votare. „Protestez categoric împotriva metodei de votare cu multe voturi de la un singur telefon. Aşa poţi să-ţi iei multe cartele, să stai acasă şi să votezi. Consider că Orange trebuie să înţeleagă că astfel votăm banul, şi nu concurentul sau talentul. Mi se pare că în celelalte ţări nu se votează astfel. Nu mi-a plăcut că, nici în acest an, juriul nu a ieşit să citească notele, aş vrea să ştiu ce note au fost date băieţilor mei, care s-au prezentat destul de bine”, spune Vlad Gorgos. Acesta a menţionat că Zdubii s-au prezentat foarte bine, „sunt fericit pentru ei, toată forţa şi succesul trupei vine de la Roman Iagupov, solistul trupei, sunt sigur că băieţii se vor prezenta foarte bine la Dusseldorf ”.

Replica Karizmei

„Eu sunt deja obişnuită ca după fiecare concurs să existe asemenea presupuneri, vorbe, acuzaţii. Oamenii sunt răutăcioşi. Mă bucur că nu fac parte din tagma lor. Se cunoaşte că este imposibil să cumperi televotingul. Am mulţi prieteni, rude, cumetri, fani care mă apreciază şi mă stimează, de aceea am obţinut un asemenea punctaj”, spune interpreta.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.