La doi paşi de finală Cupei CSI

Meciul cu Kîrgîzstan a fost decisiv pentru calificare

Cu un lot care nu părea deloc competitiv la prima vedere, naţionala Under 21 s-a calificat în play-off-ul Cupei Comunităţii Statelor Independente după o victorie la limită, scor 2-1, în faţa selecţionatei similare a Kîrgîzstanului.

Vitalie Hadei

Selecţionerul Alexandru Curteian a menţionat din start că are încredere în lotul său, iar fotbaliştii nu l-au dezamăgit, acumulând patru puncte cu Letonia (un punct) şi Kîrgîzstan (trei punte).

După debutul mai puţin reuşit, când au pierdut cu 0-1 în faţa Ucrainei, elevii lui Curteian au strâns rândurile şi au scos un punct cu Letonia. Meciul cu Kîrgîzstan a fost decisiv pentru a obţine calificarea, iar micii tricolori s-au dăruit pe teren. Mihai Plătică a deschis scorul în minutul 68, se părea că vom obţine o victorie facilă. Totuşi adversarii au reuşit egalarea peste şapte minute, tricolorii trebuiau să o ia de la capăt.

Golul victoriei şi al calificării a venit în minutul 80, după o fază fixă fructificată de fundaşul Ion Jardan. Adversarii au forţat egalarea, dar apărarea formată din jucători experimentaţi a rezistat.

Mulţumit de rezultat, dar nu şi de atacanţi

Curteian a răsuflat uşurat după partida câştigată în faţa Kîrgîzstanului, dar spune că mai este mult de muncă ca echipa sa să arate un joc foarte bun. „Sunt mulţumit că am câştigat şi am obţinut calificarea. Băieţii au demonstrat că sunt o echipă, acest lucru a fost decisiv pentru a obţine victoria. Am avut şi noroc, şansă care ne-a lipsit în meciul cu Ucraina şi Letonia. Din păcate, mai avem restanţe la capitolul măiestrie personală, dar odată cu trecerea timpului băieţii vor fi mai siguri pe ei, vom depăşi aceste carenţe”, a spus selecţionerul.

Fostul internaţional moldovean aşteaptă mai mult de la atacanţi. „Noi am marcat golurile din faze fixe, regret că atacanţii încă nu-şi fac treaba. Avem atacanţi, dar deocamdată aceştia nu au inteligenţa necesară pentru a se face remarcaţi”, a conchis acesta.

Naţionala U 21 îşi va afla adversarul din sferturi după ce se vor finaliza meciurile din faza grupelor.