La care iarnă s-a referit Voronin? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre Unire. Unii spuneau că trebuie să ne unim, că unde-i unu nu-i putere, la nevoi şi la durere, că nu-i timp de pierdut, cât au mai rămas moldoveni în viaţă, cât nu au plecat toţi din republicuţa noastră, alţii spuneau că frate-frate, dar brânza-i cu bani, că nu trebuie să ne grăbim, că graba strică treaba, că trebuie să mai vedem, că nu aduce anul cât aduce ceasul…

La televizor, îmbujoratul Nicolae Timofti promitea să ne împace pe toţi: De azi înainte, n-o să mai existe duşmani sau antistatalişti, toţi o să fim patrioţi şi oameni de bună credinţă, şi toţi o să ne integrăm în Europa, şi cei care spun că vorbesc limba română, şi cei care spun că vorbesc limba moldovenească, şi cei care cunosc limba de stat, şi cei care refuză categoric să o înveţe. Ce limbă vorbesc eu? Eu vorbesc limba de stat, limba noastră oficială, limba maternă. Nu trebuie să discutăm acum că-i română,că-i moldovenească. Vom discuta după ce se va încheia mandatul meu. Între timp, poate ne mai îmbogăţim oleacă. Aşa-i şi cu unirea. Noi n-avem ce discuta, noi trebuie să lucrăm. Discuţiile le lăsăm pentru generaţiile viitoare. La treabă, moldoveni! – ne îndemnă Timofti, dar nimeni nu se urni din loc, căci apăru Voronin şi anunţă că CC al PCRM nu-l va recunoaşte pe Nicolae Timofti preşedinte şi că deputaţii comunişti nu se vor întoarce în parlament până la iarnă, când Alianţa îşi va da obştescul sfârşit. Vrabia mălai visează, iar liderii PCRM – desfiinţarea Alianţei, spuse Cozonac. Orice visează comuniştii coşmar se numeşte, îl susţinu Scurtoi. Nu spunea Voronin că preşedintele nu va fi ales? La care iarnă se referea el? – se întrebă Sobcor. Unii spuneau că e vorba despre iarna viitoare, alţii – că despre iarna 2014-2015, când vor avea loc alegeri parlamentare şi Alianţa se va dezmembra cu siguranţă. Dacă deputaţii PCRM vor sta până atunci fără salarii, îi putem socoti cei mai mari patrioţi, spuse sanitara Vera cu vizibil scepticism.

Acuma stau şi mă gândesc: oare de ce caii nu au dreptul la vot şi nu ridică această problemă? Pe de altă parte, noi avem dreptul, şi ce folos?

Al vostru ipodrom, aerodromader, dromihet, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga