La Barcelona a fost inaugurat un Consulat onorific al Republicii Moldova/ FOTO

By Editor Moldova.ORG

În Barcelona, Spania, a fost inaugurat un Consulat onorific al Republicii Moldova. Recepția de inaugurare a avut loc ieri, 11 aprilie. La eveniment au fost rostite discursuri, iar invitații au avut posibilitatea să răsfoiască pliante și să afle mai multe despre frumusețile peisagistice, tradițiile și obiceiurile țării noastre.

Potrivit organizatorilor, discursuri au avut Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Consulul Onorific al RM în Barcelona, reprezentantul Generalitat de Catalunya, reprezentantul Guvernului Spaniol, primarul localitatii Viladecans precum și președintele Asociației Moldavos en Catalunya.

Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Barcelona, în frunte cu Consulul Onorific Jaume Planas Debes, își va începe activitatea la 14 aprilie. Consulatul este situat pe adresa: Carretera de Sant Climent 75, Bj. Viladecans, Barcelona, Tel. 936377238, e-mail: [email protected]

Misiunea diplomatică a RM în Spania precizează că serviciile consulare privind perfectarea actelor de identitate (pașapoarte și buletine), titlurilor de călătorie, actelor de stare civilă (transcriere, schimbarea numelui, rectificări), cazierelor, actelor notariale (procuri, declarații, legalizări, etc.), certificatelor consulare, evidenței consulare, eliberarea vizelor și alte acțiuni consulare vor fi prestate numai de către Ambasada Republicii Moldova la Madrid.

Cetățenii Republicii Moldova sunt atenționați că, în exercitarea atribuțiilor sale, în special în raport cu asistența acordată cetățenilor, Consulatul Onorific nu percepe nici un fel de taxe consulare. Asistența acordată este cu titlu gratuit și orice fel de plată este interzisă. FOTO: facebook/ Moldoveni în Spania

Deschiderea consulatului în Barcelona

Știrea La Barcelona a fost inaugurat un Consulat onorific al Republicii Moldova/ FOTO a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org