La Bălţi au fost vandalizate peste 20 de morminte

Locuitorii oraşului Bălţi sunt stupefiaţi de acţiunile unor persoane care au vandalizat 24 de morminte din cimitirul central din localitate, scrie publicaţia locală „SP”. Infractorii încă n-au fost descoperiţi de poliţie, scrie jurnal.md.

Unele plăci funerare au fost distruse în măsura în care nu mai pot fi restaurate. Paznicul cimitirului presupune că actele de vandalism ar fi fost săvârşite de persoane din cartierul din preajma cimitirului. Printre mormintele vandalizate sunt şi unele aparţinând familiilor rome. Nina Şişchina, locuitoare a oraşului Bălţi, a declarat că a adunat mai bine de un an banii din pensie pentru a instaura plăci funerare la mormintele părinţilor săi. În urma celor văzute la faţa locului, pensionara nu şi-a putut reţine lacrimile înţelegând că plăcile nu mai pot fi restabilite.

Angajaţii secţiei de urmărire a Comisariatului de poliţie Bălţi au declarat că în acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru acţiuni de vandalism. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă o pedeapsă cu închisoarea până la trei ani.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)