La 50 de kilograme, i-au spus că e prea grasă pentru a fi manechin

În ciuda încercării de a renunţa la „modelele care poartă mărimea zero” şi la promovarea unei siluete sănătoase, o britanică frumuşică nu a putut să participe recent la o prezentare de modă, după ce i s-a spus că este prea grasă.

Natasha Price, în vârstă de 22 de ani, spera să aibă o carieră frumoasă în domeniul modei, dar organizatorii unei prezentări de modă i-au spulberat visele când i-au spus că e prea grasă şi nu poate să urce, arătând aşa, pe scenă. Tânăra are 50 de kilograme, la o înălţime de 175 de centimetri, dar i s-a spus să mai slăbească cel puţin 6 kilograme, dacă vrea să participe la vreun show. Supărată, Natasha le-a povestit jurnaliştilor britanici de la cotidianul „The SUN” cum multe fete se îmbolnăvesc şi se chinuie să fie slabe, pentru că altfel nu le bagă nimeni în seamă.

Mai mult, cei care organizează evenimente şi agenţiile de fotomodele cunosc situaţia, ba chiar o încurajează. Din păcate multe fete ajung să se îmbolnăvească şi să nu ajungă niciodată cunoscute. De cele mai multe ori, fetele se înfometează, devin anorexice, iar patru fete din zece decedează la câteva luni, necălcând pe podiumurile care aduc faimă şi bani.