La 15 ani, un sportiv va reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice de vară


Dan Olaru, un tânăr de numai 15 ani, a reuşit o performanţă uluitoare pentru sportul moldovenesc. Acesta a obţinut locul trei la proba tir cu arcul la Campionatul European de la Amsterdan, implicit participarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

În cadrul competiției au fost disputate doar trei cote olimpice, iar la proba bărbați au participat 83 de sportivi. Dan Olaru a devenit cel mai tânăr sportiv din lume care va participa la Jocurile Olimpice 2012 la proba sa. Totodată, sportivul a devenit și cel mai tânăr membru al lotului național delegat la Londra.

R. Moldova are 20 de cote olimpice

Potrivit Comitetului Naţional Olimpic, Federaţia Internaţională de Nanaţie (FINA) a confirmat acordarea a două cote olimpice pentru doi sportivi moldoveni. Astfel, Daniil Artiomov, Tiraspol, şi Tatiana Chiţca, Bălţi, au obţinut licenţele olimpice în cadrul turneelor internaţionale. De asemenea, ultima cotă olimpică a fost obţinută de atleta Elena Popescu care a ocupat locul 1 în finala probei de 800 metri din cadrul Cupei Ucrainei, disputat la Ialta, depăşind cu o secundă normativul olimpic (2 minute 00.64 secunde). Astfel, Elena Popescu a obţinut pentru RM cea de-a 20-a cotă olimpică, fiind totodată a noua reprezentantă a „reginei sporturilor” în delegaţia olimpică a Republicii Moldova. (V.H.)