Kubanul lui Dan Petrescu şi Emil Caras a debutat cu dreptul

Internaţionalii moldoveni Igor Armaş şi Victor Golovatenco au început cu dreptul la noua lor echipă antrenată de românul Dan Petrescu. Kuban Krasnodar a câştigat duminică cu 2-0 meciul cu Avangard Kursk în prima etapă a ligii secunde din Rusia.

Victoria a fost obţinută greu, abia în a doua repriză, deşi partida a fost dominată de elevii lui Petrescu. Oaspeţii nu au reuşit să creeze niciun moment de pericol. Până la urmă, apărarea lor a cedat după o oră de joc, perioadă în care Gigel Bucur a hărţuit-o permanent, construind şi ratând. Atacantul român a fost foarte activ, dar nu s-a lipit de gol. În apărare, Armaş şi Golovatenco au fost magistrali. Mai mult, Armaş a putut a marca după o lovitură de cap, iar Golovatenco a oferit mai multe pase utile colegilor săi din atac. A fost un 2-0 fără dubii la primul joc.

Acest meci nu poate reprezenta decât o încălzire, pentru că promovarea va trebui rezolvată în faţa unor contracandidate puternice, precum FC Himki, Ural sau Kamaz. Şi ceea ce va fi foarte greu sunt deplasările pe distanţe enorme, de mii de kilometri, care vor însemna şi câte şapte-opt ore de zbor. „Am avut emoţii, pentru că era primul meci şi pentru că presiunea cade, indiscutabil, pe umerii mei”, a declarat după meci Dan Petrescu, antrenor Kuban.