Kremlinul a salutat formarea la Chișinău a coaliției de guvernare și a guvernului

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a publicat luni, 10 iunie, un comunicat potrivit căruia salută formarea coaliției de guvernare și a Guvernului de la Chișinău. MID-ul și-a exprimat disponibilitatea pentru restabilirea relațiilor ruso-moldovenești în baza Tratatului de prietenie și colaborare din 2001.     

„La Moscova este salutată formarea în Republica Moldova a coaliției de guvernare și a Guvernului. Suntem dispuși să colaborăm cu structurile de stat alese democratic în R. Moldova pentru a restabili relațiile ruso-moldovenești în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și colaborare din 2001”, se menționează în comunicatul instituției.

„Contăm pe normalizarea neîntârziată a situației politice de la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova și al dezvoltării țării. Singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate.”

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis hotărâri prin care a calificat drept neconstituționale deciziile Parlamentului și ale Președinției.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)