Kremlinul a numit drept „furate” documentele din scandalul Panama Papers

peskov

Foto. rianovosti.ru

În baza de date din Panama, publicată recent de Consorțiumul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), sunt documente furare, a scris la 10 mai Interfax, serviciul de presă al secretarului preşedintelui Federaţiei Ruse Dmitri Peskov (foto).

„Documentele Panameze sunt documente furate. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a menţionat Pеskоv. El a mai spus să nu se facă legătură între aceste documente şi politica de de-off-shorizare a afacerilor din Rusia. Secretarul de presă al lui Putin a remarcat că off-shore-urile nu au fost interzise în Rusia şi că nu există nimic în ele ilegal. Ilegale sunt neachitarea impozitelor şi tentativa de a evita acest lucru, a subliniat el.

Luni, 9 mai, ICIJ a publicat o bază de date actualizată despre proprietarii de companii off-shore în Panama. Ea cuprinde informaţii despre peste 320 000 de companii. Dintre acestea 6285 sunt ale unor persoane juridice din Rusia, legate cu 11516 companii off-shore. În acte se menţionează şeful Departamentului de transport din Moscova, Маksim Liksutov, omul de afaceri Igor Rotenberg ş.a.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)