Kremlinul a numit drept „furate” documentele din scandalul Panama Papers

peskov

Foto. rianovosti.ru

În baza de date din Panama, publicată recent de Consorțiumul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), sunt documente furare, a scris la 10 mai Interfax, serviciul de presă al secretarului preşedintelui Federaţiei Ruse Dmitri Peskov (foto).

„Documentele Panameze sunt documente furate. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a menţionat Pеskоv. El a mai spus să nu se facă legătură între aceste documente şi politica de de-off-shorizare a afacerilor din Rusia. Secretarul de presă al lui Putin a remarcat că off-shore-urile nu au fost interzise în Rusia şi că nu există nimic în ele ilegal. Ilegale sunt neachitarea impozitelor şi tentativa de a evita acest lucru, a subliniat el.

Luni, 9 mai, ICIJ a publicat o bază de date actualizată despre proprietarii de companii off-shore în Panama. Ea cuprinde informaţii despre peste 320 000 de companii. Dintre acestea 6285 sunt ale unor persoane juridice din Rusia, legate cu 11516 companii off-shore. În acte se menţionează şeful Departamentului de transport din Moscova, Маksim Liksutov, omul de afaceri Igor Rotenberg ş.a.

The following two tabs change content below.