Karizma: „Vreau să câştig”

EUROVISION // Oamenii din RM nu se tem să participe la asemenea concursuri, chiar cu riscul de a fi ridicoli („Sun Stroke Project”)

„Anul trecut, nu am participat la acest concurs deoarece nu m-a lăsat soţul, mă bătea, anul acesta însă, l-am bătut eu pe el, şi iată că am câştigat şi particip”, a spus zâmbind interpreta după prezentarea piesei.

Cântăreaţa cu trei nume, Olga, Alexa, şi mai nou Karizma şi-a prezentat marţi, 18 ianuarie, piesa cu care s-a înscris la selecţia naţională Eurovision. Piesa „When life is grey” e semnată de compozitorul şi producătorul DJ John Puzzle din România.

Karizma a ezitat până în ultimul moment cu depunerea cererii, deoarece, spune ea, nu avea încă piesa gata: „Eu le fac pe toate în ultimul moment, pe ultima sută de metri, dar sunt mereu sigură că ceea ce fac e bine şi va plăcea tuturor”.

Cu toate că şi-a a depus cererea de participare la concurs în ultimul moment, este prima interpretă din cei 93 de concurenţi care şi-a prezentat oficial piesa.

Karizma este la cea de-a treia încercare pentru a obţine biletul norocos al Eurovisionului. Recunoaşte că are nişte concurenţi destul de puternici, precum Natalia Barbu şi „Zdob şi Zdub”, însă va munci mult. „Va fi o mare bătălie pentru locul de frunte, dar se merită”, spune cântăreaţa.

Cea mai mare preocupare a concurentei este filmarea unui videoclip, pregătirea show-ului şi a ţinutei scenice. Karizma a declarat că are ceva idei pentru videoclip şi că, în curând, va începe filmările.

Akord: „Nu înţelegem interpreţii care spun că s-au înscris în ultima zi”

Băieţii din trupa „Akord” au venit special pentru prietena lor, pentru a o susţine şi a o încuraja. Au fost trio, dar au rămăs duet, Victor Răilean a părăsit trupa în iunie 2010. Cei doi membri ai trupei – Igor Sârbu şi Igor Stribiţchi – sunt de părerea că piesa merită să ajungă în finală.

„Este o piesă foarte bună cu toate detaliile pe care le presupune Eurovisionul: o melodie uşor ascultată, aranjament bun şi tentă de hit. Acum este foarte important ce va face Olga în scenă, deoarece show-ul asigură un procent mare pentru succesul piesei”, ne spune Igor Sârbu.

Băieţii din „Akord” sunt de părerea că Eurovisionul este un concurs la care trebuie să te pregăteşti din timp. „Nu înţeleg interpreţii care spun că s-au înscris în ultima zi, este un concurs cu multe cerinţe”, a remarcat Igor Sârbu.

Trupa „Akord” nu participă anul acesta la Eurovision, deoarece are alte proiecte. În prezent, se pregăteşte pentru promovarea piesei „Când te visam”, este vorba despre un proiect realizat cu Cristina Croitoru. Piesa are deja videoclip care provoacă pasiune.

„Sun Stroke Project”, alături de Karizma

„Sun Stroke Project” a venit la prezentarea piesei însoţiţi de iubitele lor – două blonde simpatice care nu se dezlipeau de interpreţi. Aceştia s-au arătat destul de entuziasmaţi de piesă şi de anturaj şi de jurnaliştii care îi asaltau cu întrebări. „Ne bucură că piesa redă o energie pozitivă, se reţine uşor şi merită să fie la acest concurs. Eurovisionul este un concurs unde este bine venit show-ul. Este îmbucurător faptul că lumea participă.

De exemplu, cu 3-4 ani în urmă, erau înscrişi 30-35 de persoane, anul acesta am înţeles că şi-au depus cererile  aproape 100 de persoane, asta demonstrează că avem oameni talentaţi. La fel de important este că oamenii din RM nu se tem să participe la asemenea concursuri, chiar cu riscul de a fi ridicoli. Anul trecut, Pavel Turcu cu piesa sa a făcut furori.”

Pe moment, „Sun Stroke Project” lucrează asupra unor proiecte pentru pieţele muzicale din afară despre care veţi afla în curând.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)