Kalman Mizsei: ”Elita politică din Moldova trebuie să înveţe respectul”

Reprezentantul Uniunii Europene în Moldova, Kalman Mizsei, crede că principalele probleme cu care se confruntă Moldova sunt criza politică şi integritatea teritorială.
„Elitele politice ar trebui să se comporte ca atare şi să înveţe respectul reciproc, iar oponenţii politici nu trebuie priviţi ca nişte duşmani, pentru că ei pot deveni parteneri, de fapt”, a menţionat Kalman Mizsei, într-o ediţie specială şi exclusivă la jurnaltv.md.
Oficialul european a ţinut să menţioneze că Moldova trebuie să devină mai atractivă pentru Uniunea Europeană din toate punctele de vedere, iar UE, la rândul ei, este gata să acorde Moldovei sprijin în problemele cu care se confruntă aceasta.
Cu privire la conflictul transnistrean, Kalman Mizsei a exprimat o poziţie diplomatică. Acesta susţine că negocierile cu privire la reglementarea transnistreană în formatul „5+2” (între Chişinău, Tiraspol, OSCE, Ucraina, Rusia + UE şi SUA) trebuie să continue anume în formatul în care există deja.
„Rusia este un partener important în aceste negocieri de 5+2. Uniunea Europeană – la fel. Toţi partenerii sunt importanţi şi tot ce trebuie acum este ca aceştia să depună eforturi şi să ajungă la un format de pacificare”, a conchis Mizsei. (jurnal.md)
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)