„Justiția și-a pierdut ultimul dram de credibilitate”

646x4045

Justiția și-a pierdut ultimul dram de credibilitate, odată cu eliberarea primarului de Orhei, Ilan Shor, arestat anterior într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, susține liderul partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu.

”Justiția moldovenească și-a arătat încă o dată fața “umană”: Ilan Shor, executorul furtului miliardului, așa cum îl prezintă raportul Kroll, a fost trecut în arest la domiciliu. O dovadă în plus că organele de drept nu se ocupă de investigarea furturilor bancare, ci, mai degrabă, se îngrijesc de protejarea beneficiarilor acestora. Justiția și-a pierdut ultimul dram de credibilitate. O guvernare coruptă nu are cum să lupte cu corupția”, reacționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Primarul de Orhei, Ilan Shor, arestat într-un dosar de escrocherie şi spălare de bani, a fost transferat în arest la domiciliu.

Decizia privind schimbarea măsurii preventive a fost luată astăzi de magistraţii de la Curtea de Apel, după ce avocaţii acestuia au atacat anterior decizia Judecătoriei Buiucani, prin care Shor era plasat în izolator pentru 30 de zile.

Amintim că Shor este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Procurorul Adriana Beţişor a afirmat că aceasta s-a întâmplat ca urmare a sustragerii pe care Shor a comis-o în perioada deţinerii funcţiei de preşedinte al consiliului Băncii de Economii în 2014.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)