JURNAL TV va lansa la 6 aprilie documentarul „Moldova. Revoluţia Twitter”

Prima televiziune de ştiri din Republica Moldova, JURNAL TV, va difuza la 6 aprilie, ora 20,15, documentarul „Moldova Twitter revolution”, o producţie Jurnal TV despre evenimentele din aprilie 2009. Pentru realizarea documentarului de 30 de minute au fost folosite peste 200 de ore de imagini filmate şi au fost alese cele mai semnificative cadre.

Regizorul Victor Bucătaru a declarat pentru JURNAL că documentarul nu a fost făcut la comanda unui partid politic, ci a fost realizat din suflet. „Este un omagiu pentru acei romantici, care au participat la această revoluţie. Cei romantici fac revoluţiile, iar pragmaticii se folosesc de acestea”, a spus Bucătaru.

Acesta a mai spus că nu este vorba de un documentar de investigaţie, ci de un simbol al acelei revoluţii. „Imaginile respective au fost trimise de 50-60 de oameni, care au fost în miezul acelor evenimente. Documentarul reprezintă un tablou a ceea ce s-a întâmplat pe 6, 7, 8 aprilie şi a ceea ce a urmat ulterior. Adică actele de tortură care au urmat, persoane bătute şi maltratate în comisariate. Noi nu dăm răspunsuri, ci punem o serie de întrebări organelor abilitate de anchetarea acelor evenimente”, a mai spus Victor Bucătaru. (V.H.)