Jurnal TV – prima televiziune locală HD

Moldtelecom a lansat pentru prima dată în Republica Moldova servicii de televiziune digitală IP TV în format HD. Unicul post local transmis în acest format este Jurnal TV.

Inovaţia noului serviciu lansat de Moldtelecom constă în difuzarea posturilor de televiziune în HD prin care se asigură imagini mai clare, oferindu-li-se astfel telespectatorilor o calitate superioară a imaginii.

„Jurnal TV este unicul post TV din R. Moldova care are aparatajul necesar ce permite emiterea semnalului video de o rezoluţie mare”, a relatat, pentru Jurnal TV, Ion Roşca, directorul comercial al Moldtelecom.

În aceeaşi ordine de idei, directorul general Jurnal Trust Media, Adrian Gîţu, a declarat că Jurnal TV pune accentul pe calitatea imaginii şi a sunetului. În acest sens, au fost făcute investiţii considerabile în tehnică, fapt ce permite emiterea unui semnal de o calitate mult mai bună, a menționat Gîţu.

Raportul de aspect al imaginii în standardul HD este de cinema-style 16:9 wedscreen – exact ca la televizoarele moderne. În plus, rezoluţia oferită de noul serviciu este de până la cinci ori mai mare decât la televiziunea standard, iar efectele sonore, surround Dolby Digital 5.1, sunt mai realiste şi asemănătoare cu cele din cinematografie.

Sergiu REPIDA

The following two tabs change content below.