JURNAL TV, mai mult decât ştiri!

REBRANDING // Din 5 martie, prima televiziune de ştiri din R. Moldova, Jurnal TV, devine mai colorată

Cu ocazia primei aniversări de activitate, Jurnal TV, parte a primului holding media din Republica Moldova – Jurnal Trust Media – îşi asumă o nouă provocare. Începând cu 5 martie 2011, Jurnal TV va pune la dispoziţia telespectatorilor mai mult decât ştiri, devenind astfel o televiziune generalistă.

Bogdan Ciobanu

Ziua de 5 martie este una remarcabilă pentru piaţa media din R. Moldova, deoarece anume în această zi, acum un an, a fost lansată prima televiziune de ştiri, Jurnal TV. Timp de un an, acest post de televiziune a oferit celor care îl urmăresc cu devotament cel mai complet flux de ştiri transmis 24 de ore din 24. Telespectatorii însă vor să vadă pe micile ecrane mai mult decât ştiri, iar Jurnal TV îşi propune să realizeze şi această dorinţă.

„Vom prezenta cele mai captivante filme, cele mai interesante seriale, cele mai bune documentare şi cele mai distractive desene animate cu eroii preferaţi ai celor micuţi”, ne-a asigurat Diana Moraru, director departament Programe TV.

Pentru toţi

Dacă până nu demult, Jurnal TV era pe placul amatorilor de ştiri, dornici de a fi informaţi, din 5 martie, postul de televiziune îşi lărgeşte gama de produse TV. „Pe parcursul anului, Jurnal TV s-a remarcat nu doar prin ştiri, dar şi prin proiecte interesante ce au spart audienţele – „Ora de ras”, „Acasă devreme”, „Sare şi piper”, „Deşteptarea”, „Cabinetul din umbră” etc.

Am decis să nu ne oprim aici, dorim să oferim telespectatorilor o gamă mai largă şi mai variată de produse. Vom avea filme artistice, documentare, seriale şi desene animate, produse tv pentru toate categoriile de telespectatori”, susţine Diana Moraru.

Dacă vă întrebaţi care e motivul schimbării conceptului de la televiziune de ştiri la una generalistă? E simplu. Telespectatorul îşi doreşte să fie distrat. Din 5 martie, Jurnal TV pe lângă faptul că va informa, va face mai mult decât atât, va distra publicul!

Punctul forte

Spre deosebire de alte posturi de televiziune din RM, Jurnal TV spune NU pirateriei. Toate filmele artistice, serialele, documentarele şi desenele animate vor fi difuzate licenţiat. E suficient să enumerăm doar câteva din acestea ca telespectatorii să înţeleagă ce surpriză le pregăteşte Jurnal TV – filmele artistice „The Matrix”, „Like House”, „Blood Dymonde”, serialele „Lost”, „Friends” şi desenele animate „Tom şi Jerry”, „Scooby-doo”, „Pantera roz”.

„Ne-am asigurat cu aceste produse pentru doi ani înainte. Jurnal TV este primul şi unicul post de televiziune din R. Moldova care a încheiat mai multe contracte direct cu producătorii străini”, a menţionat directorul departament Programe TV. Printre casele de producţie se numără „Metrou-Goldwyn-Mayer”, „20thCentury Fox”, „The Walt Disney Company” etc.

De la aceşti producători de talie mondială, Jurnal TV a achiziţionat produsele care vor putea fi vizionate din 5 martie 2011. Jurnal TV rămâne conectat la Viaţa în direct şi vă oferă Mai mult decât ştiri!

JURNAL TV, ÎN TOPUL CELOR MAI URMĂRITE POSTURI  DIN RM. Jurnal TV se află pe locul 5 în topul celor mai urmărite posturi de televiziune din RM, dar și printre cele care se bucură de cea mai mare încredere din partea oamenilor.

Sondajul realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Studii de Marketing „CBS-AXA” arată că 57% din respondenți cunosc Jurnal TV, 38% îl urmăresc, iar 24% au încredere în acest post.

Totodată, rezultatele sondajului arată că din toate sursele de informare, televiziunea este considerată cea mai utilă. Astfel, 69% din respondenți spun că televiziunea este cea mai utilă sursă de a se informa, 14% au optat pentru internet, 8% pentru radio și doar 3% pentru ziare și reviste.

Jurnal TV va prezenta, din oră în oră, în regim LIVE, starea vremii din mai mult de 70 de destinaţii de pe cinci continente. Earth TV Live este o altă premieră a Jurnal TV oferită telespectatorilor din R. Moldova.

De luni până vineri, în cadrul emisiunii „Deşteptarea”, cei mai mici telespectatori vor putea urmări desene animate cu „Bugs Bunny”. Iar în weekend, micuţii vor viziona desenele animate adorate de mai multe generaţii de copii, cum ar fi „Tom şi Jerry”, „The Batman”, „Pantera roz” etc.

Filme de calitate cu actori care au obţinut premii Oscar şi Globul de Aur vor putea fi urmărite şi la Jurnal TV. „Prestige” este primul film care va fi difuzat pe 5 martie, ora 20.30.

„Lost” şi „Friends”, „Buffy The Vimpire” sunt doar câteva seriale care vor fi difuzate de Jurnal TV.

Jurnal TV rămâne prima televiziune de ştiri din R. Moldova. Buletinele de ştiri vor fi difuzate la orele de maximă audienţă.