„Jurnal TV are cea mai bună echipă de profesionişti”

Interviu cu Mihai Ursu, manager News Desk Jurnal TV
– Prin ce se deosebeşte Jurnal TV de celelalte televiziuni din Republica Moldova?
– Suntem prima televiziune de ştiri din R.Moldova, unde activează cea mai bună echipă de profesionişti. Vom avea cea mai bună imagine, realizată cu aparatură de ultimă oră. Avem deja cele mai bune ştiri video din Republica Moldova, din punctul de vedere al conţinutului editorial complet şi prompt, precum şi al abordării echidistante. I-am arătat publicului deja o avanpremieră a ceea ce putem în luna ianuarie, când am transmis non-stop vreme de două săptămâni.
Am demonstrat că putem acoperi minut cu minut un eveniment major atunci când fiecare pas al preşedintelui român, Traian Băsescu, venit în Moldova în vizită oficială, a fost transmis în direct, începând cu primul său pas în republică şi până în momentul ieşirii sale din ţară. Am transmis în direct pe internet, din studio, folosind imagini de pe agenţiile internaţionale, evenimente majore pe plan mondial, cum ar fi deschiderea turnului Burj Dubai sau primele zile ale tragediei din Haiti.
Ieşirea în eter va ridica prezenţa noastră mediatică la un nivel deocamdată neatins în Moldova, pentru că vom beneficia de tehnică net superioară. Vom demonstra ce putem din prima clipă a lansării.
– Care va fi conceptul editorial al postului de televiziune?
– Vom fi permanent în direct şi vom transmite pas cu pas şi clipă de clipă tot ce se întâmplă relevant în Moldova şi în lume. Televiziunile din Moldova, până acum, au făcut sumarizări ale evenimentelor de peste zi, în câte un jurnal principal difuzat seara. Conceptul nostru editorial este de a transmite totul în direct, pe măsură ce evenimentele se petrec. Moldovenii vor vedea în timp real cum se iau deciziile care le afectează viaţa, cum au loc momente unice, spectaculoase sau de natură să schimbe istoria. Acest gen de tratare a ştirii aduce un plus de credibilitate şi de onestitate în relaţia cu telespectatorii.
În Moldova, o problemă foarte dureroasă o constituie, uneori, cenzura – iar noi nu vom putea cenzura realitatea care se petrece sub ochii oamenilor. Vom căuta, însă, să o comentăm şi să o analizăm, împreună cu cei implicaţi, tot în direct. Protagoniştii principalelor ştiri ale zilei vor fi intervievaţi în direct de moderatorii noştri, fie din studio, fie din locurile unde se petrec evenimentele, graţie echipamentelor moderne de transmisiuni de care dispunem – prin satelit, prin fibră optică, prin videotelefon sau prin radiorelee. Un alt concept pe care publicul sunt convins că îl va aprecia este cel al omniprezenţei jurnaliştilor noştri. Ştirile făcute în acest moment în Moldova sunt prizonierele capitalei şi tratează cu precădere politicul.
– Care vor fi ştirile care vor avea prioritate în cadrul buletinelor informative?
Jurnaliştii noştri vor ieşi din Chişinău cât se poate mai des şi vor căuta să afle ce se întâmplă peste tot în R.Moldova, fie că este vorba de Edineţ, Cahul sau Nisporeni şi vom căuta să discutăm cu oamenii simpli despre problemele lor imediate şi dureroase. Declaraţiile politice, pentru noi, au mai mică relevanţă decât, de exemplu, povestea unui veteran din Transnistria căruia autorităţile îi fac necazuri, drama unor copii orfani lăsaţi de izbelişte sau acţiunea unor fundamentalişti religioşi împotriva altui cult.
Vom urmări subiectele importante oriunde se desfăşoară şi am demonstrat deja atunci când am trimis echipe în Bruxelles, într-o zi decisivă pentru Moldova, în Statele Unite, la alegerile din Ucraina, în Elveţia şi aşa mai departe. Colegii noştri au transmis în direct de la Washington, de la Kiev, de la Bruxelles, dar şi din Giurgiuleşti sau din Cahul. Complexitatea legăturilor dintre evenimente întâmplate la mii de kilometri distanţă nu poate fi cuprinsă decât printr-o prezenţă permanentă, la faţa locului, prin echipele noastre şi prin transmiterea în direct, pas cu pas, clipă cu clipă, a ştirilor.

„Jurnal TV are cea mai bună echipă de profesionişti”

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)