Jurnal TV a urat: „Poftă mare, Chișinău!”

De hramul Chişinăului, Jurnal TV a gătit cea mai mare porție de Paella

De hramul Chișinăului, Jurnal TV iarăși a surprins plăcut locuitorii capitalei. După ce anul trecut echipa Jurnal TV a înregistrat un record național gătind cea mai mare porție de ciulama cu ciuperci chiar în centrul capitalei, în acest an Jurnal TV a gătit cea mai mare Paella.

Mâncarea tradițională spaniolă a fost preparată din 95 kg de orez, 100 kg de carne de pui și 35 kg de crevete. Prezentatorii Jurnal TV, îmbrăcați în salopete şi înarmați cu un fel de linguri enorme de lemn, au lucrat deasupra unei tăvi imense combinând toate ingredientele. Circa o mie de chișinăueni și oaspeți ai capitalei au fost serviți cu câte o porție de Paella și un pahar de Sangaria, o băutură „fierbinte” preparată din 25 de litri de vin roșu, trei litri de cognac și 20 de kilograme de portocale.

Show-ul gastronomic spaniol a fost condimentat cu un spectacol muzical la care au participat interpreţi îndrăgiţi de chișinăueni: Olia Tira, Pasha Parfeny, Ionel Istrati, Cristy Rouge, Tania Cerga, care au cântat hituri în limba spaniolă. Iar pentru a organiza o sărbătoare spaniolă autentică Jurnal TV a invitat un grup de dansatori care a oferit un spectacol coregrafic în ritm de flamenco.

Ploaia nu a reușit să strice atmosfera de fiesta spaniolă de la care nu au lipsit dansurile și voia bună. Cei mai curajoși spectatori au participat la concursurile organizate de energicii moderatori Nata Albot și Andrei Bolocan. Spectatorii s-au luat la întrecere cu prezentatorii Jurnal TV, au strivit strugurii în butoaie și au tras funia.

Pentru a felicita chișinăuenii cu ocazia hramului la eveniment au venit primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și Andreea Marin, zâna surprizelor. Aceștia le-au urat locuitorilor Chișinăului „Poftă mare!” și au gustat din orezul gătit în stil spaniol.

V. V.

Prima ediţie a show-ului televizat „Poftă mare, Chişinău!” a avut loc anul trecut, de Hram, atunci când echipa Jurnal TV a gătit cea mai mare ciulama de ciuperci.

Parteneri ai evenimentului au fost DALBA, Moldcell, Familia, Arta Vinului – Cricova, Meat House, Floris, Belmar, Asociaţia Culinarilor, MGM, ARTICO, Aeroport Catering, Pretura sectorului Botanica.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)