Jurnal TV a făcut cea mai mare ciulama din istoria Republicii Moldova!

EVENIMENT // Echipa Jurnal TV a gătit, a dansat, şi-a distrat invitaţii şi le-a împărţit 1.500 de porţii de ciulama cu mămăligă

În loc să se odihnească şi să sărbătorească hramul oraşului Chişinău, cei de la Jurnal TV au organizat pe 14 octombrie în centrul capitalei un adevărat show culinar. Înarmaţi cu toate cele necesare, membrii echipei Jurnal TV, împreună cu bucătari iscusiţi, au ţinut pe jar sute de spectatori, care au venit să guste din cea mai mare ciulama de ciuperci gătită vreodată în Republica Moldova.

Pe o tavă imensă de 6 metri pătraţi, special pregătită din timp, s-a gătit ciulamaua. Bucătarii au avut nevoie de 50 kg de ceapă, 50 kg ardei graşi, 25 kg făină, 30 de litri de ulei şi 300 de kg de ciuperci, precum şi de multă iscusinţă şi îndemânare din partea bucătarilor profesionişti și a celor de la Jurnal TV, care erau peste 20 la număr. Cu toate că timpul a fost nefavorabil, iar la un moment dat a dat şi o bură de ploaie, spectatorii şi organizatorii marelui eveniment nu s-au speriat,  dimpotrivă, au dat-o pe dansuri.

Echipa Jurnal TV a distrat publicul cu două dansuri – unul pe ritmuri moderne şi altul popular ajutaţi de dansatori profesionişti ai ansamblului „Joc”. Pe parcursul celor trei ore cât s-a gătit ciulamaua, spectatorii au avut parte şi de surprize, cei mai curajoşi au participat la diverse concursuri, fiind răsplătiţi cu premii. „A fost amuzant, mai ales că demult nu am mai dezghiocat porumb, de fapt mai mult mi-a plăcut concursul cu mâncatul ciupercilor”, spune zâmbind Vadim, din Chişinău. La finalul evenimentului, echipa Jurnal TV a împărţit 1.500 de porţii de ciulama, din care au gustat şi mic şi mare.

„Foarte gustoasă, parcă e de la mama de-acasă, bravoo organizatorilor!!!”, spune Gheorghe. Majoritatea celor care au gustat din ciulama au spus că este de nota 10, „o ciulama adevărată, se vede că se pricep cei de la Jurnal TV şi la gătit, nu numai la ştiri bune”, a menţionat Ana, care a aşteptat de dimineaţa să guste din ciulama. „Chiar dacă nu are carne, este bună, nu credeam că cei de la Jurnal TV chiar vor face aşa o ciulama de mare”, ne mărturiseşte Andrei, un pici de şase ani, care a venit împreună cu mama special să guste din ciulama.

Dacă spectatorii au rămas mulţumiţi de felul de mâncare, şi cei care au pregătit-o au gustat-o şi le-a plăcut produsul final. „Atmosfera este extraordinară, ciulamaua a ieşit gustoasă, apetisantă, ciupercile s-au copt bine, şi mămăliga e foarte bună, se vede că nu am muncit în zadar”, spune Alecu Mătrăgună, prezentator. Jurnal TV este prima televiziune din Republica Moldova care a organizat un show gastronomic în plină stradă.

Carolina CHIRILESCU