Jurnal Trust Media a lansat campania „Ajută Moldova!”

Pentru a ajuta sutele de familii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor, Jurnal Trust Media a lansat campania „Ajută Moldova!”. Iniţial, campania a pornit pentru susţinerea sinistraţilor din România, cum însă dezastrul naturii nu are frontiere şi sub stăpânirea apelor Prutului se află în prezent şi câteva sute de case din satele R. Moldova, amplasate pe malul râului. Nu mai au case şi gospodării la care au muncit ani în şir, sunt oameni cărora le-a rămas doar viaţa. Tu eşti cel care le poate arunca un cerc salvator victimelor apelor. Fă o donaţie în orice filială a băncii Mobiasbancă-Groupe Societe Generale şi demonstrează astfel că noi ştim să învingem greutăţile împreună.

În România, mai mult de 20 de oameni au murit din cauza inundaţiilor şi a ploilor torenţiale, peste 3.000 de case au fost inundate, iar 200 distruse, în jur de 7000 de oameni au fost evacuaţi şi zone imense de pământ arabil se află sub apă. În R. Moldova, s-au prăbuşit 15 case în satul Măcăreşti, raionul Ungheni, şi peste 200 în Nemţeni, raionul Hânceşti, iar satul Cotul Morii din acelaşi raion a rămas pustiu, toţii locuitorii fiind evacuaţi. Oamenii nu se puteau împăca cu gândul că trebuie să lase toată munca lor de o viaţă pradă puhoaielor şi refuzau să-şi părăsească locuinţele până în ultima clipă. Până la urmă, au cedat în faţa primejdiei. Victimelor potopului nu le-a rămas decât să privească neputincioase de la distanţă cum înghiţea apa casă după casă. Oamenii cu ochii plini de lacrimi de durere şi disperare se plâng că, într-o noapte, din gospodari cu masă şi cu casă s-au transformat în boschetari.

Ajută Moldova – cea de ambele părţi ale Prutului – să iasă de sub stăpânirea apelor. Fă o donaţie la BC „Mobiasbancă-Groupe Societe Generale” S.A., codul băncii MOBBMD22 pe numele clientului ICS JURNAL DE CHIŞINĂU PLUS S.R.L., cont curent în MDL 2224710SV37992757100.

Bogdan Ciobanu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)