JURNAL lansează 100 de cărţi ale vieţii tale

CAMPANIE // Vino la cortul Jurnal de Chişinău în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pe 27 şi 31 august curent, pentru a avea primele patru volume de carte

Începând de azi, 26 august 2011, toţi cititorii JURNALULUI de Chişinău, dar şi toţi iubitorii de carte îşi vor putea îmbogăţi biblioteca personală cu o colecţie fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă a unui cititor adevărat. Cele 100 de volume vor fi puse la dispoziţia cititorilor în toate chioşcurile de presă din republică împreună cu ziarul JURNAL de Chişinău, la preţul de 34 de lei. Primul volum pus la dispoziţia tuturor este „Viaţa lui Ştefan cel Mare” de Mihail Sadoveanu.

„Prin suflete, gânduri şi frumuseţi”

Cele 100 de cărţi reprezintă cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale. „Poveşti. Povestiri. Amintiri” de Ion Creangă, „Cănuţă, om sucit” de I.L. Caragiale, „Colţ Alb” de Jack London, „Robinson Crusoe” de Daniel Defoe, „Cartea Junglei” de Rudyard Kipling, „Uliţa copilăriei”, „În casa bunicilor” de Ionel Teodoreanu, „Fraţii Jderi” de Mihail Sadoveanu, „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, „Copiii căpitanului Grant” de Jules Verne, „Alice în Ţara Minunilor” de Lewis Carroll, „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi, poveştile nemuritoare ale fraţilor Grimm, Charles Perrault, Andersen sunt doar câteva din cele 100 de volume, apărute până acum în prestigioasa colecţie „Biblioteca pentru toţi copiii”. Numai cu ajutorul acestor cărţi, dragi cititori, veţi putea face, vorba lui Tudor Arghezi, călătorii de neuitat „prin suflete, gânduri şi frumuseţi”.

Cărţi pentru fiecare

Cărţile ilustrate, cartonate, adresându-se copiilor de cele mai diferite vârste, dar… şi adulţilor care, deocamdată, nu au avut timp să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori şi critici literari cunoscuţi.

Această colecţie include o mare parte din titlurile recomandate de curricula şcolară, fiind astfel de un real folos pentru elevi, învăţători, profesori. Cititorii vor avea posibilitatea de a pune pe rafturile bibliotecii lor o colecţie reprezentativă a operelor scriitorilor clasici şi contemporani din literatura română şi universală.

Pentru a fi mai aproape de cititorii săi, JURNAL de Chişinău va pune la dispoziţia iubitorilor de carte (cuvântul-cheie) de Ziua Independenţei – 27 august, şi Ziua Limbii Române – 31 august, la cortul Jurnal TV, amplasat în PMAN, mai multe volume din colecţie. Astfel, pe 27 august, vom pune în vânzare volumul „Viaţa lui Ştefan cel Mare” de M. Sadoveanu cu ziarul JURNAL de Chişinău. Tot de Ziua Independenţei va fi vândută cartea pentru copii „O călătorie în istorie” – atlas tematic pentru copii (80 pagini, 23 x 30 cm, cartonată) la preţul de 39 de lei cu ziarul Apropo Magazin.

De Ziua Limbii Române, doritorii de a cumpăra colecţia vor putea achiziţiona la Cortul Jurnal TV volumul „POVEŞTI, POVESTIRI, AMINTIRI” de I. Creangă, la preţul de 34 de lei împreună cu JURNAL de Chişinău şi „O călătorie în univers”, la preţul de 39 de lei împreună cu Apropo Magazin.

Vă îndemnăm să savuraţi plăcerea lecturii împreună cu Editura Prut Internaţional şi ziarul JURNAL de Chişinău.

 Mihail Sadoveanu, Viaţa lui Ştefan cel mare, 208 pag

Despre voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt, apărător neînfricat al credinţei şi al patriei străbune, mare ctitor de lăcaşuri sfinte, s-au scris pagini de neuitat, purtând semnătura lui Dimitrie Bolintineanu, Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Octavian Goga, Ioan Alexandru, Eusebiu Camilar, Liviu Damian, Lidia Istrati…

Viaţa lui Ştefan cel Mare de Mihail Sadoveanu este una dintre cele mai ample şi mai inspirate evocări ale vieţii legendarului erou, pe care papa Sixtus al IV-lea l-a numit Atletul lui Christos.

Scrisă în 1934, lucrarea anunţă capodopera sadoveniană Fraţii Jderi.

În prefaţa volumului, criticul literar Ion Ciocanu rezumă cu precizie: „Un domnitor care s-a gândit întotdeauna la poporul său şi n-a cedat nimănui nicio palmă de pământ românesc – acesta e Ştefan cel Mare…”

Acesta este chipul Domnitorului, pe care îl păstrăm, viu, în memorie, după lectura cărţii: din momentul înscăunării , când Măria Sa a spus răspicat în faţa boierilor: „Am venit să fac rânduială în Ţara Moldovei”, până la „sfânta Putnă”, unde „nu s-a stâns nicio clipă candela aprinsă în iulie 1504”.