Jurnal Infracţional // Şi-a omorât tatăl vitreg

foto 1 omor tată

În timpul investigaţiilor, oamenii legii au găsit o giacă albastră şi o pereche de mănuşi care aparţin presupusului asasin

Descoperire macabră în satul Cazaclia, Ceadîr-Lunga. Un locuitor al satului a găsit în preajma casei cadavrul unui bărbat

După moartea soţului, o locuitoare a satului Cazaclia a hotărât să-şi înceapă viaţa de la zero. Îşi dorea cu tot dinadinsul ca fiul ei, rămas orfan de tată, să aibă şi el parte de un sfat părintesc, iar ea, o mână de bărbat în casă. Nu putea să-şi imagineze că o ceartă banală dintre fiul şi concubinul ei ar putea să se soldeze cu moartea celui din urmă.

Locuitorii satului Cazaclia, Ceadîr-Lunga, nu-şi pot explica faptul că băiatul pe care îl ştiau ca pe unul foarte calm şi cumpătat ar fi putut comite o infracţiune atât de gravă. „Sunt o familie vulnerabilă, îşi asigurau existenţa cum puteau, mai toţi banii câştigaţi îi cheltuiau pe băuturile alcoolice. Mama băiatului a rămas văduvă ca ulterior să aducă în casă un alt bărbat. Nu cred că fiul ei i-a omorât concubinul. Vina lui trebuie încă dovedită”, ne-a comunicat o tânără din satul Cazaclia.

foto omor tata

Cazaclia, Ceadîr-Lunga. Locul în care a fost găsit corpul neînsufleţit al bărbatului de 49 de ani

În dimineaţa zile de 25 noiembrie curent, un bărbat a alertat Inspectoratul de Poliţie Ceadîr Lunga. Acesta a descoperit în preajma casei sale, într-o grămadă de strujeni, corpul unei persoane care nu da semne de viaţă. Veniţi la faţa locului, oamenii legii au găsit cadavrul unui bărbat de 49 de ani, cu urme de violenţă pe tot corpul. Expertiza medico-legală a constatat că moartea a survenit în urma loviturilor care s-au dovedit a fi fatale. La doar câteva ore, poliţiştii au reţinut principalul suspect, acesta s-a dovedit a fi fiul concubinei răposatului.

„A vrut să-l înveţe minte şi a exagerat”

Contactat de JURNAL, poliţistul din sat a fost rezervat în declaraţii. Acesta ne-a spus doar că suspectul şi-a recunoscut vina, nu a fost anterior sesizat că între suspect şi victimă ar fi fost conflicte, alte detalii însă a refuzat să ne comunice, invocând secretul anchetei.

De la viceprimarul localităţii, Fiodor Ceacal, am aflat că familia în care s-a întâmplat tragedia n-a fost tocmai cea mai exemplară din sat. „Femeia şi concubinul acesteia o dădeau cu paharul. Despre băiat nu vă pot spune multe. Nu-l cunoşteam personal, dar, cel puţin, nu am auzit nimic de rău despre el”, ne-a spus autoritatea locală.

Gura satului însă nu o poţi astupa. Locuitorii încearcă să găsească o explicaţie celor întâmplate. Potrivit sătenilor, tânărul acuzat că l-a omorât pe bărbatul care pretindea să-i devină „tată” era indignat de faptul că, după ce acesta a păşit pragul casei mamei sale, femeia a început să consume la greu alcool. „Probabil, a vrut să-l înveţe minte pe concubinul mamei sale şi a exagerat cu loviturile. Nu cred că a vrut să-l omoare”, a menţionat Tamara, o altă locuitoare din Cazaclia.

Crima a zguduit tot satul. Nu este casă în care să nu să se discute despre acest omor. Mai toţi îi iau apărarea tânărului. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să-şi petreacă restul tinereţii după gratii. Pentru că l-a snopit în bătăi pe alesul inimii mamei sale, bănuitul ar putea să stea în puşcărie cel puţin 12 ani. Poliţia investighează cazul pentru a stabili toate circumstanţele infracţiunii.

I.Z.

The following two tabs change content below.