JURNAL de Chişinău, prietenul copiilor

Am publicat cele mai multe articole despre drepturile copiilor

„Sunteţi un ziar SUPER”, spune un cititor fidel al JURNALULUI de Chişinău. „Ne-au emoţionat foarte mult articolele din cadrul campaniei

«Jurnalul copilului singur acasă», menţionează o mămică ce-şi ţine copilul de mânuţă.

„E posibil ca pe viitor să participăm şi noi la campaniile de Crăciun ale JURNALULUI?”, ne-a întrebat un grup de liceeni. De la mic la mare, sute de vizitatori ai expoziţiei „Mass-media şi drepturile copiilor” s-au apropiat de cortul JURNALULUI în care am expus articolele ai căror protagonişti sunt copii ce s-au pomenit într-o situaţie dificilă.

„Se întâmplă mai rar ca după publicarea unui articol despre un micuţ care se confruntă cu anumite probleme să descoperi altul ce anunţă că acel copil a fost ajutat. Bravo JURNAL de Chişinău!”, exclamă un vizitator al expoziţiei arătând cu degetul spre articolele din cadrul campaniei

JURNAL „Dăruieşte o şansă!”

Organizatorii expoziţiei, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, după ce au aruncat o privire spre toate corturile în care reprezentanţii mass-media şi-au expus materiale jurnalistice despre copii, ne-au spus: „Anul acesta, JURNAL de Chişinău are cele mai multe articole. Sunteţi adevăraţi prieteni ai copiilor!”.

Menţionăm că JURNAL de Chişinău şi alte 20 de instituţii media, în cadrul expoziţiei „Mass-media şi drepturile copiilor”, a semnat o declaraţie prin care şi-a asumat respectarea principalelor reguli de scriere în cazul articolelor despre copii.