„Jurnal de Chişinău” a sărbătorit 11 ani de activitate

ANIVERSARE // „Jurnal de Chişinău” este publicaţia de limba română cu cel mai mare tiraj din R. Moldova

„Sperăm pe viitor să vă oferim mai multe ocazii ca să scrieţi şi ştiri pozitive”, a declarat vinerea trecută premierul Vlad Filat în cadrul unei vizite la redacţia JURNALULUI. Acesta apreciază obiectivitatea textelor care apar în „Jurnal de Chişinău”. „Pot fi convingător în acest sens, deoarece s-au scris despre mine nu numai lucruri bune. Criticile mă ajută să corectez anumite acţiuni. Este un ziar important pentru cetăţenii din întreaga republică care contribuie semnificativ la schimbarea în mai bine a lucrurilor în societate”, a spus premierul.

Seara, echipa JURNALULUI a dat o petrecere într-un local din mun. Chişinău, la care au participat preşedintele interimar Mihai Ghimpu, colegii de breaslă, precum şi prietenii ziarului. Un moment emoţionant din cadrul festivităţii a fost acordarea Premiului Libertăţii jurnalistului Ernest Vardanean, întemniţat la Tiraspol. Premiul, în valoare de 10.000 de lei, a fost ridicat de Irina Vardanean, soţia ziaristului. Irina Vardanean a ţinut să mulţumească colegilor de la Chişinău pentru încurajare şi susţinere în momentele grele prin care trece ea şi familia sa din clipa reţinerii soţului său.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a ţinut să menţioneze în mesajul său de felicitare că, timp de 11 ani, „Jurnal de Chişinău” a fost în avangarda luptei pentru valorile democratice. „Sunt convins că echipa va rămâne la fel şi în continuare, va informa operativ şi echidistant societatea despre toate evoluţiile din Republica Moldova, indiferent de conjunctura politică sau formaţiunile aflate la putere”, a spus acesta.

După 11 ani de la apariţia primului număr al ziarului, „Jurnal de Chişinău” este publicaţia de limba română cu cel mai mare tiraj din R. Moldova.

Evenimentul a durat până după miezul nopţii, într-o atmosferă de sărbătoare şi voie bună.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)