Jungla showbizului din RM şi România

Corina Ţepeş: Îşi fac PR cu piesa noastră la TV şi susţin că sunt autorii ei

Indignare în familia şi duetul Ţepeş-Burlacu, piesa „Acelaşi drum”, care le aparţine, este cântată de un an şi ceva de cinci formaţii din România. Dacă ar fi fost cântată doar la petreceri, susţin artiştii, era altă vorbă, însă plagiatorii o prezintă în cadrul diferitor emisiuni TV ca fiind a lor. Iniţial, Nici Costi Burlacu şi nici Corina Ţepeş nu a acordat atenţie acestui fapt, însă atunci când au observat că plagiatorii perseverează, au hotărât să-şi facă dreptate.

Carolina CHIRILESCU

„Cu un an în urmă, nişte colegi ne-au spus că au auzit piesa noastră la un post TV din România. Nu suntem atât de populari ca Ion Suruceanu sau alţi mari artişti din RM, dar când am aflat că plagiatorii continuă să susţină că sunt autorii piesei, am decis să nu lăsăm lucrurile aşa”, spune Corina Ţepeş.

Cântăreaţa a mai declarat că soţul său, Costi Burlacu, cu câteva luni în urmă, a contactat directorul acestui post de televiziune şi i-a solicitat să scoată piesa de pe post, deoarece el este autorul ei şi nu permite să fie difuzată. Directorul i-a promis lui Costi că va rezolva problema, dar piesa este difuzată în continuare.

După revelion, îi vor acţiona în judecată

Piesa „Acelaşi drum” este cântată peste Prut de cinci formaţii, două din acestea au postat piesa şi pe youtube.com, încălcând astfel drepturile de autor. Corina şi Costi au angajat un avocat şi, după revelion, vor merge în România pentru a anunţa aceste formaţii că, în cazul în care vor continua să cânte piesa, le vor acţiona în judecată. „Noi toţi cântăm piesele altor interpreţi, dar o facem la petreceri, nu în cadrul emisiunilor televizate. Ei o fac pentru PR. Am aşteptat un an, dar nu se mai poate, nu vrem bani de la ei, vrem doar ca ei să-şi retragă toate materialele video de pe youtube şi de la emisiunile televizate”, precizează interpreta.

Până atunci, ca să le mai treacă supărarea, Costi şi Corina au înregistrat o piesă nouă, în plus, sunt prinşi în diverse filmări şi concerte pentru sărbătorile de iarnă.

Şi Adrian Ursu este plagiat în România

În aceeaşi situaţie este şi Adrian Ursu, numai că interpretul nu va acţiona pe nimeni în judecată. Piesa „Jumătate tu, jumătate eu” este cântată de Laurenţiu Petrache în cadrul aceleiaşi emisiuni a aceluiaşi post tv. Întrebat dacă ştie despre aceasta, Adrian ne-a spus că nu priveşte postul respectiv, dar va lua măsuri. „Această melodie îmi aparţine, atât muzica, cât şi textul. Dreptul de autor, de asemenea. Va trebui să-mi înregistrez dreptul de autor şi în România. Se ştie despre multe cazuri în care interpreţi din România preiau ilegal piese aparţinând unor artişti din RM şi invers. Din păcate, nu se respectă drepturile de autor”, ne explică Adrian.

Adrian Ursu: „Se ştie despre multe cazuri în care interpreţi din România preiau ilegal piese aparţinând unor artişti din RM şi invers. Din păcate, nu se respectă drepturile de autor”.

Corina şi Costi au angajat un avocat şi, după revelion, vor merge în România pentru a anunţa aceste formaţii că, în cazul în care vor continua să cânte piesa, le vor acţiona în judecată.