Jucătoru: „Hip-hop-ul mă reprezintă”


Piesa „Vreau să te văd”, o sinceră declaraţie de dragoste

Vesel, optimist, talentat şi burlac, aşa l-am cunoscut pe Jucătoru, al cărui nume este Denis Lupu. La cei 24 de ani, spune că a reuşit să facă multe, însă cel mai important abia urmează.

S-a născut în comuna Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. Mai mult a călătorit decât a copilărit – anii de gimnaziu, de liceu şi de facultate i-a petrecut în diferite localităţi. Denis a crescut doar cu mama şi, fiind unicul bărbat în casă, s-a conformat regulilor. După ce a absolvit liceul, a învăţat un an la Colegiul de Medicină din Bender, după care a venit la Chişinău şi a făcut Facultatea de Drept a ASEM – un as în mânecă pentru el. În tot acest timp, a cântat hip-hop.

„Pe la 12–13 ani, când un băiat are nevoie de un exemplu bărbătesc, de sprijinul unui bărbat care mie mi-a lipsit, am început să ascult hip-hop, o muzică mai dură, ce sună diferit, dar mă reprezintă”, spune Jucătoru. În anii 2002–2003, a plasat pe internet câteva piese care au avut succes, de atunci hip-hop-ul este pe primul loc în viaţa sa.

Denis a făcut parte şi din trupa KRONYC, alături de care a înregistrat 12 piese. Ceva mai târziu, l-a cunoscut pe Ian Onică, cu care colaborează şi în prezent, înregistrând piesă după piesă. Piesa „Pas cu pas” a apărut pe mixtape-ul „Vocabule”, lansat pe piața românească de către Rebel Music și Media Pro Music, alături de K-Gula, Brugner, Grasu XXL, Bitza, Armada, precum şi Eminem, KRS-One, Das EFX, Heltah Skeltah, Masta Ace.

În muzică se cheltuie mai mult efort fizic decât bani

Începând cu 2008, a făcut o schimbare în materie de muzică, lansând piesa „Vreau să te văd” – o declaraţie de dragoste pentru o domnişoară. „M-am îndrăgostit de o domnişoară, Dana, şi am vrut să o surprind, să o atrag, de aceea i-am dedicat această piesă”, menţionează Denis.

Piesa a avut succes şi, peste ceva timp, a filmat un videoclip. Deşi domnişoara a reacţionat pozitiv, nu i-a răspuns demersului său. Nu este dezamăgit, deoarece s-a meritat acest efort, mai ales din punct de vedere muzical. Jucătoru are patru videoclipuri filmate în colaborare cu Dianna Rotaru, Dj Juha, Călăuzu şi, ceva mai nou, cu Pasha Parfeni.

Toate acestea au fost filmate din bani proprii. „Este costisitor să faci un clip, în plus, e nevoie de multă muncă. Pe lângă bani, care se cheltuie pe înregistrări şi videoclip, artiştii consumă mult efort fizic”, spune Jucătoru. Deşi e încă la început de drum, spune că din muzică se poate face bani.

Este o fire optimistă, depune foarte multă muncă şi suflet în ceea ce face. Jucătoru ne-a spus că va colabora în continuare cu Pasha Parfeni şi Dianna Rotaru şi că, în toamnă, va veni cu ceva nou, însă nu a oferit detalii.

Pe 29 mai, Jucătoru şi Dianna Rotaru şi-au serbat ziua de naştere, iar pe 30 mai a fost omagiat Pasha Parfeni.

Cu această ocazie, le urăm La Mulţi Ani! şi realizări frumoase.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)