Jucătorii să-şi respecte promisiunile făcute înainte de Cupa Mondială!

Cotidianul „Marca” notează că a venit momentul ca internaţionalii spanioli să-şi respecte promisiunile pe care le-au făcut în cazul în care vor deveni campioni mondiali, printre acestea fiind pelerinajele, vopsirea părului în culori fosforescente sau aruncarea cu paraşuta.

La fel ca la ediţia din 2008 a Campionatului Mondial, cotidianul „Marca” le-a cerut internaţionalilor spanioli să noteze într-un plic ceea ce ar face în cazul în care ar deveni campioni mondiali, plicurile urmând să fie deschise doar în cazul în care Spania ar urma să câştige competiţia din Africa de Sud.

Naţionala spaniolă şi-a adjudecat trofeul, duminică seară, după ce a învins în finală reprezentativa Olandei, cu scorul de 1-0, după prelungiri, astfel că „Marca” a făcut publice promisiunile făcute de jucători. Potrivit sursei citate, Andres Iniesta, care a marcat golul din finala cu Olanda, a promis că va efectua „Drumul lui Iacob” („Camino de Santiago” este numit drumul străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela), la fel ca Fernando Torres şi Carlos Marchena.

Xabi Alonso ar vrea să efectueze înconjurul lumii pe acelaşi traseu parcurs de Phileas Fogg, protagonistul din romanul lui Jules Verne „Ocolul Pământului în 80 de zile”. La rândul său, Alvaro Arbeloa a promis că va rezista un an fără să consume Coca-Cola, Pepe Reina că îşi va lăsa barba să crească până la 31 august, iar Xavi a cerut ca atât jucătorii, cât şi jurnaliştii spanioli, care s-au ocupat de CM, să se tundă la zero.

Alţi doi fotbalişti, Llorente şi Javi Martínez, care nu au fost convocaţi de Vicente del Bosque în lotul pentru Cupa Mondială, au promis, primul, că va face paraşutism, iar al doilea că îşi va vopsi părul în roşu fosforescent.