Jucătorii nu-l mai vor pe Balint la naţională?

PRELIMINARII // Doar în cazul unui rezultat bun cu Ungaria, Balint mai poate rămâne la naţionala Moldovei

Selecţionerul Gabi Balint îşi va încheia în curând mandatul la cârma naţionalei Republicii Moldova, dar nu a reuşit să-şi atingă obiectivul principal – schimbarea mentalităţii jucătorilor. Crispaţi şi nemotivaţi, tricolorii au pierdut cu Finlanda la Helsinki, scor 4-1. Meciul de astăzi cu Ungaria este capital ca să-l convingă pe antrenorul român să mai rămână pentru un nou mandat la naţionala Moldovei.

Vitalie HADEIJucătorii moldoveni nici nu au mişcat în prima repriză cu finlandezii, care au avut probleme de efectiv. Acest lucru le-a încurajat pe gazde care au deschis repede scorul (min. 11). Ovseanikov ar fi putut aduce egalarea şi în acelaşi timp acea scânteie de care avea nevoie trupa lui Balint, însă scăparea sa singur cu portarul advers a fost invalidată eronat de arbitru. Chiar şi aşa, atacantul Olimpiei Bălţi a trimis mult peste poartă.

La ultima fază a primei reprize, moldovenii au primit al doilea gol, astfel, misiunea lui Balint de a schimba ceva la pauză a devenit practic imposibilă. Reveniţi de la cabine, ai noştri au primit şi cel de-al treilea gol, dar nu fără ajutorul arbitrului, care a văzut fault la un duel umăr la umăr dintre un finlandez şi Doroş. Fostul jucător al lui Chelsea, Forssell, nu a avut nicio emoţie şi a transformat penaltiul.

Armaş, golgheter la autogoluri

În minutul 70, tabela de marcaj arăta scorul de 4-0, dar de această dată nu a marcat un jucător finlandez, ci fundaşul Igor Armaş, devenind golgheter la autogoluri. Golul patru a venit după o greşeală colectivă a defensivei noastre şi a portarului Calancea care a ieşit neinspirat la o centrare a lui Eremenko.

Tricolorii au reuşit să marcheze golul de onoare prin Sergiu Alekseev, revenit după o lungă pauză la naţională. Acesta a primit o pasă genială de la tânărul Anatol Cheptine. Golul de onoare a venit oarecum firesc, deoarece gazdele au scăzut turaţiile, pregătindu-se să serbeze revanşa în faţa Moldovei.

Vor să bată din nou Ungaria

Balint nu a disperat după această înfrângere, evitând să-şi critice dur elevii ca aceştia să iasă cât de cât motivaţi în meciul de astăzi cu Ungaria. Ungurii, la rândul lor, au venit cu un moral excelent la Chişinău după ce au învins pe teren propriu Suedia lui Ibrahimovic cu 2-1. Misiunea tricolorilor devine şi mai grea, deoarece ungurii au egalat la puncte Suedia (au câte 15 puncte n.r.) şi visează la locul de baraj sau chiar la turneul final din Polonia şi Ucraina.

Jucătorii noştri nu pot uita totuşi că au reuşit să bată la Chişinău Ungaria şi, susţinuţi de tribune, pot să le încurce calculele oaspeţilor. De asemenea, aceştia au ultima şansă pentru a-l convinge pe Balint să rămână la naţională pentru un nou mandat. În caz contrat, tehnicianul român nu va mai accepta să fie la cârma unei naţionale care pierde meci de meci.

Meciul dintre Moldova şi Ungaria va avea loc pe Arena Zimbru, cu începere de la ora 20.45. Biletele la meci costă între 60 şi 150 de lei.