Jose Mourinho vs Louis va

SUCCES // Bayern Munchen şi Inter Milano pot cuceri Liga Campionilor, după ce au câştigat campionatul şi cupa în ţările lor

Barcelona a câştigat un nou titlu în Primera, al 20-lea din istorie, după ce a depăşit-o clar, pe teren propriu, în ultima rundă, pe Real Valladolid, cu scorul de 4-0. Totuşi, toată atenţia este îndreptată spre campioanele Germaniei şi Italiei. Bayern şi Inter Milano pot cuceri Liga Campionilor, după ce au câştigat campionatul şi cupa în ţările lor.

Toată lumea aştepta titlul în faţa marii rivale Real Madrid, care s-a deplasat la Malaga, formaţie ce îşi juca supravieţuirea în primul eşalon. Pe Camp Nou a fost totul în grafic, adică un monolog în blau-grana, deşi la 0-0 Puyol a salvat un gol ca şi făcut în faţa lui Manucho. Leo Messi şi-a condus din nou colegii în mod magistral. Balonul de Aur a reuşit două goluri, egalând recordul stagional de eficacitate în Primera pe care îl deţinea brazilianul Ronaldo din ediţia 1996-1997, cu 34 de goluri.
Inter poate realiza „tripla”

Suporterii echipei Internazionale Milano au sărbătorit câştigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv, duminică, atât la Siena, unde formaţia la care evoluează Cristian Chivu s-a impus, cu scorul de 1-0, în ultima etapă din Serie A, cât şi la Milano. La Siena, jucătorii antrenaţi de Jose Mourinho au ridicat trofeul rând pe rând, după care l-au înmânat preşedintelui clubului Inter, Massimo Moratti, care a împlinit, duminică, 65 de ani.

Jose Mourinho, care iniţial a intrat în tunelul ce duce spre vestiar, pentru a se izola timp de câteva minute după fluierul final al partidei cu Siena, a revenit pentru a face turul de onoare şi a saluta suporterii, vizibil emoţionat.

Internazionale Milano a obţinut al 18-lea titlu din istorie, la zece zile după ce a câştigat şi Cupa Italiei. Echipa milaneză va realiza tripla dacă îi va învinge pe germanii de la Bayern Munchen, în finala Ligii Campionilor, ceea ce îşi doresc şi cei aproximativ 5.000 de suporteri strânşi, duminică, în Piaţa Domului din Milano.

Fanii milanezi au afişat un banner cu mesajul: „Al doilea titlu”, într-o atmosferă de sărbătoare, în sunete de trompetă şi scandări în onoarea tehnicianului Jose Mourinho, considerat artizanul sezonului de excepţie reuşit de Inter.

Primul event pentru Chelsea

Carlo Ancelotti va rămâne în istoria clubului Chelsea drept primul tehnician care a reuşit să facă eventul campionat – Cupa Angliei. Nici măcar pe vremea lui Jose Mourinho, The Special One, londonezii nu izbutiseră acest lucru, astfel încât patronul rus Roman Abramovici îi va ierta, cu siguranţă, lui Ancelotti faptul că a fost eliminat încă din optimile Ligii Campionilor. Finala Cupei, disputată sâmbătă în compania ultimei clasate din Premier League, Portsmouth, a arătat încă o dată că în această competiţie se poate întâmpla orice. Chelsea a învins cu 1-0, gol Drogba în a doua repriză, dar suporterii londonezilor fuseseră deja trecuţi prin toate emoţiile, pentru că favoriţii lor au făcut concurs de nimerit bara în prima repriză, când au ochit stâlpii sau transversala de cinci ori! Din fericire pentru Ancelotti, Drogba s-a lăsat de ţintit barele şi a marcat golul decisiv.

„Am spus tot timpul înaintea acestei finale că nu va fi un meci uşor, şi ceea ce s-a petrecut pe teren mi-a dat dreptate. De mult nu am mai fost atât de încordat la un meci, dar am meritat din plin să câştigăm, iar „dubla” campionat – cupă mă face cu adevărat foarte mulţumit”, a spus Ancelotti.

Bayern a umilit-o pe Werder în finala Cupei Germaniei!

Bayern a pregătit finala Ligii cu Inter spulberând-o pe Werder în ultimul act al Cupei Germaniei: 4-0! Finala cu Werder (4-0), de sâmbătă, a însemnat pentru Bayern mai mult decât un prilej de a completa „dubla” campionat–cupă. A constituit repetiţia perfectă dinaintea ultimului act al Ligii, de la Madrid (22 mai), unde trupa lui Louis van Gaal îşi va disputa coroana Europei cu Inter.
TOP 10 echipe care au reuşit tripla istorică

Pe 22 mai se va disputa finala Ligii Campionilor, între Bayern Munchen şi Inter Milano. Ambele echipe au şansa să obţină în acest sezon „tripla” istorică: campionatul, cupa şi Liga. Bayern a câştigat deja titlul, dar şi Cupa în Germania, ultimul pas fiind partida cu Inter. De cealaltă parte, elevii lui Mourinho s-au impus şi ei în campionat şi Cupa Italiei şi sunt în aşteptarea aceluiaşi meci de pe 22 mai.

Jurnaliştii englezi de la Goal.com s-au gândit să facă un top 10 al celor mai puternice echipe care au reuşit câte o „triplă”. În fruntea clasamentului stă Celtic Glasgow, care a luat patru trei trofee în sezonul 1966/67!

Cele mai tari echipe care au reuşit „tripla” istorică:

10. Derry City (Irlanda – sezonul 1988/1989)
Trofee: Campionatul Irlandei, Cupa Irlandei şi Cupa Ligii Irlandei

9. Al Ahly (Egipt – sezonul 2005/2006)
Trofee: Campionatul Egiptului, Cupa Egiptului şi Liga Campionilor Africii (CAF Champions League)

8. IFK Goteborg (Suedia – sezonul 1981/1982)
Trofee: Campionatul Suediei, Cupa Suediei, Cupa UEFA

7. ŢSKA Moscova (Rusia – sezonul 2004/2005)
Trofee: Campionatul Rusiei, Cupa Rusiei, Cupa UEFA

6. FC Porto (Portugalia – sezonul 2002/2003)
Trofee: Campionatul Portugaliei, Cupa Portugaliei, Cupa UEFA

5. Liverpool (Anglia – sezonul 1983/1984)
Trofee: Campionatul Angliei, Cupa Ligii Angliei, Cupa Campionilor

4. Ajax (Olanda – sezonul 1971/1972)
Trofee: Campionatul Olandei, Cupa Olandei, Cupa Campionilor

3. Manchester United (Anglia – sezonul 1998/1999)
Trofee: Campionatul Angliei, Cupa Angliei, Liga Campionilor

2. Barcelona (Spania – sezonul 2008/2009)
Trofee: Campionatul Spaniei, Cupa Regelui Spaniei, Liga Campionilor

1. Celtic Glasgow (Scoţia – sezonul 1966/1967)

Trofee: Campionatul Scoţiei, Cupa Scoţiei, Cupa Ligii Scoţiei, Cupa Campionilor