Jon Bon Jovi, consilierul lui Barack Obama

Rockerul Jon Bon Jovi a fost numit de preşedintele american Barack Obama „consilier pentru soluţii comunitare”. Obiectivul său este să mobilizeze societatea civilă în favoarea obiectivelor preşedinţiei americane. Jon Bon Jovi va fi unul dintre cei 25 de membri ai acestui consiliu creat prin decret care are drept misiune „mobilizarea de persoane influente din sectoarele privat, de voluntariat şi al acţiunilor filantropice”.

Bon Jovi, 48 de ani, este cântăreţ al grupului cu acelaşi nume care a vândut peste 100 milioane de albume după 1983. El se implică de asemenea în acţiuni umanitare, fundaţia sa concentrându-se în special pe construirea de locuinţe pentru persoanele fără adăpost.

După ce a văzut la televizor că multor familii le este greu să-şi asigure traiul zilnic, Jon Bon Jovi s-a hotărât să deschidă „o bancă de alimente” al cărei principiu este simplu: în schimbul voluntariatului, familii nevoiaşe pot mânca gratuit într-un restaurant deschis în statul natal al cântăreţului, New Jersey. „Preţul nu este trecut pe meniu şi astfel demnitatea familiei nu este lezată. Pot avea o experienţă minunată mâncând împreună. Dacă nu pot plăti, fac puţin voluntariat: fie la bucătărie, la pregătirea mesei, fie la veselă”, spune interpretul.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău