Joe Jessop, fericitul bunic a… 239 de nepoţi

La cei 88 de ani ai săi, americanul Joe Jessop se poate mândri cu una din cele mai numeroase familii din lume: are 5 soţii, 46 de copii şi 239 de nepoţi.
Familia Jessop trăieşte în Short Creek, Utah, într-o comunitate de mormoni în care domneşte poligamia, Daily Mirror.
Fiecare soţie are dormitor separat şi îngrijeşte de copiii şi nepoţii săi. În acelaşi timp, treburile în casă se împart în mod egal. Una dintre neveste se ocupă de bucătărie, alta de educaţia copiilor, care nu merg la şcoală, iar alta ţine sub control rufele.
Mesele se iau în familie şi încep cu o rugăciune. La masa principală stau adulţii şi adolescenţii, în timp ce copiii mai mici mănâncă într-o încăpere învecinată, aşezaţi la două mese rotunde.
În comunitate nu există televizor, în schimb cei mici au acces la Internet şi pot asculta muzică religioasă pe iPod. Şi deşi modul în care se îmbracă duce gândul la un transport cu căruţele, cei mai mulţi bărbaţi din comunitatea respectivă conduc maşini de mare putere. În Utah, circa 2% din populaţie trăieşte în familii în care este practicată poligamia, însumând aproximativ 40 000 de persoane.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)