Jocurile pe calculator provoacă tulburări psihice

Copiii şi adolescenţii dependenţi de jocurile pe calculator ar putea suferi tulburări psihice cum ar fi depresia, notează cercetătorii americani. Noul studiu arată că tinerii care sunt predispuşi să devină dependenţi de jocurile pe calculator sunt cei care petrec o mulţime de ore în faţa PC-ului.

Ajunşi dependenţi de jocuri, copiii sunt predispuşi la depresie, anxietate sau au alte fobii sociale. De asemenea, tinerii care trăiesc doar pentru a se juca pe calculator au şi performanţe şcolare mult mai slabe. „Ceea ce ştim din studiile anterioare este că dependenţa de jocuri este asemănătoare cu alte dependenţe. Însă nu ştim exact cum s-a ajuns aici.

Jocurile pe calculator pot fi o problemă secundară. S-ar putea ca acei copii cu astfel de probleme să fie, de fapt, inadaptaţi social, să nu se descurce la şcoală şi să fie tot timpul deprimaţi, astfel îşi găsesc alinarea în jocuri. De aici, lucrurile pot degenera şi mai mult”, a declarat Douglas A. Gentile, profesor de psihologie la Universitatea Iowa din Ames.

„Am descoperit că tinerilor care s-au apucat de astfel de jocuri la nivel patologic li s-au agravat depresiile şi anxietăţile. Însă atunci când au încetat să se mai joace, depresiile au începtat”, a mai completat profesorul Gentile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)