Jizdan: „Duminică, poliția va fi pregătită, inclusiv pentru dezordini în masă”

DA

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că, pentru protestul din Duminica Floriilor, poliția va fi pregătită să asigure ordinea publică. Acesta neagă categoric informația potrivit căreia oamenii ar fi intimidați în raioane să nu vină la protest. „Noi nu vom opri lumea să vină în piață”, a declarat Jizdan în cadrul emisiunii Replica de la Prime, potrivit agora.md.

„Nu suntem cei care vor înăbuși protestele. Avem obligaţia să menținem ordinea publică. Sper că lumea va protesta pașnic. Chiar nu mi-e clar de ce sunt îndemnați oamenii să vină cu drapele pe cozi de sapă. Poliția se va strădui să mențină situația sub control, dar nu vom fi noi cei care vom provoca. Sper că lumea înțelege. Poliția va fi pregătită pentru toate scenariile, inclusiv pentru dezordini în masă”, a subliniat Jizdan.

Ministrul a adăugat că doritorii de a participa duminică la protest nu vor fi împiedicați să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale. „Este o minciună. Nimeni nu este intimidat și nu se umblă pe la casele oamenilor ca să fie intimidați. Nu înseamnă că dacă cineva este citat oficial, i se încalcă drepturile. Suntem învinuiți că oprim lumea. Nu este așa. Pe 24 lumea nu va fi stopată pe drumurile naționale. Vom fi foarte atenți să nu fie depășite limitele”, a spus șeful de la Interne.

Amintim că liderii Platformei „Demnitate și Adevăr” au anunțat că vor relua protestele în Duminica Floriilor, pe 24 aprilie. Mobilizarea are loc după ce Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei DA pentru organizarea referendumului.
Ultimul protest al Platformei DA a avut loc pe 24 februarie, alături de socialiști și Partidul Nostru.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)