Jafuri pe străzile capitalei

DELICT // Infracţiunile au fost comise în diferite sectoare din capitală, preponderent în sectorul Râşcani

Doi tineri, în vârstă de 24 şi 27 de ani, specializaţi în jefuirea sexului frumos, au fost prinşi de poliţie după ce au comis o serie de fărădelegi în capitală, relatează mai.md.

La Comisariatul de poliţie din sectorul Râşcani, mun. Chişinău, au apelat mai multe femei, cu vârsta între 20 şi 40 de ani, pentru că au fost jefuite în plină stradă de o persoană necunoscută de sex masculin. Victimele au fost deposedate de lănţuşoare de aur. Jafurile au fost comise în diferite sectoare din capitală, preponderent în sectorul Râşcani.

Oamenii legii au iniţiat acţiunile operative necesare. Astfel, la o lună de la săvârşirea infracţiunilor, poliţia a identificat şi a reţinut doi suspecţi. Aceştia s-au dovedit a fi doi recidivişti, originari din Chişinău şi raionul Anenii Noi, care au fost eliberaţi în 2009 din detenţie, unde au ajuns pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Audiaţi de poliţie, făptaşii au confirmat faptele incriminate, dezvăluind întregul scenariu al acţiunilor ilegale.
Conform declaraţiilor acestora, unul dintre ei se deplasa la câţiva metri de complicele său, ţintind victimele de sex feminin care purtau la gât obiecte din aur. Făcându-i semn celuilalt, al doilea suspect îi smulgea lănţişorul după care dispăreau. Până în prezent, poliţia a reuşit să elucideze şapte cazuri de acest gen cu implicarea tipilor.

Infractorii se află în arestul poliţiei. O parte din bunuri au fost ridicate la domiciliile suspecţilor, altă parte însă a fost predată anterior de aceştia în casele de amanet. Oamenii legii cercetează cazurile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi implicarea acestora în alte infracţiuni.

Organul de urmărire penală a demarat şapte cauze penale în baza indicilor prevăzuţi de articolul 187, alineatul 2, Codul Penal al RM „Jaf”. Conform legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă privaţiunea de libertate până la şase ani cu o amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)