Iurie Ţurcan, fost magistrat la Judecătoria Râşcani, reţinut în dosarul „Laundromat”, A DECEDAT

Iurie Ţurcan, fost magistrat la Judecătoria Râşcani, reţinut în dosarul „Laundromat”, A DECEDAT

Iurie Ţurcan, unul dintre cei 15 judecători reţinuţi în dosarul „Laundromat”, a decedat. Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul instituţiilor de drept pentru jurnal.md. Fostul magistrat al Judecătoriei Râşcani, mun. Chişinău, era bolnav de cancer. Amintim că 15 foşti şi actuali judecători, precum şi trei executori judecătoreşti din raioane şi din capitală au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de complicitate la spălări de bani şi pronunţarea cu bună ştiinţă a unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave.

Printre aceştia se numără Ghenadie Bârnaz, Iurie Hârbu, Serghei Gubenco, Sergiu Lebediuc, Gheorghe Marchitan, Igor Vornicescu, Aurica Us, Gheorghe Gorun şi Garri Bivol. În privinţa celui de-al 16-lea judecător, Victor Orândaş, şi a unui executor judecătoresc, au fost emise ordonanţe de urmărire internaţională, întrucât în momentul percheziţiilor aceştia nu erau în R. Moldova.

Numele tuturor celor implicaţi sunt cunoscute de mai bine de trei ani, dar autorităţile nu au luat atitudine în tot acest timp. Avocaţii celor vizaţi spun că ei resping acuzaţiile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)