Iurie Leancă despre Valeriu Streleţ: „Acest specialist în toate”

DSC_6534sedinta parlament18.02.2015foto nadea roscovanu

Foto: Nadea Roşcovanu

Premierul Valeriu Streleţ i-a imputat fostului său coleg de partid, ex-premier şi actualul preşedinte al Partidului Popular European din Moldova, “gafe monumentale” în cazul fraudei din sistemul bancar. Streleţ l-a acuzat pe Leancă de faptul că acesta ar fi putut să intervină prin mijloacele pe care le avea la îndemână pentru a bloca acţiunile ilegale de la Banca de Economii, indiferent de faptul dacă au fost sau nu exercitate asupra sa presiuni. La rândul său, Iurie Leancă i-a replicat lui Streleţ că „gafa monumentală” a fost comisă chiar de acesta însuşi atunci când „a acceptat funcția de premier ca parte a unui joc murdar, presărat cu trădarea unui alt coleg de partid”.

În cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTv, premierul Streleţ i-a atribuit guvernului Leancă „o serie de gafe monumentale, bazându-se pe faptul că nu a înţeles până la capăt esenţa unor procese indiferent de faptul că a fost sau nu influenţă politică din partea unor factori din eşalonul superior al politicii. El a spus că a fost un simplu prim-ministru şi nu putea opri cedarea pachetului de acţiuni de la Banca de Economii. Eu consider că, din păcate, culmea tuturor problemelor s-a întâmplat exact în acea perioadă. Dacă ai pachetul de control, poţi bloca unele decizii”, a menţionat Streleţ.

Drept răspuns la aceste acuzaţii, Iurie Leancă a anunţat pe Facebook faptul că în curând va face publice „mai multe lucruri legate de situația social-politică din țară”. „Prin aceste declarații pe care le face, Streleț demonstrează că el și șefii lui de la guvernare sunt într-o panică profundă. De fapt, acestea nu sunt altceva decât eforturi disperate să arate că el e neprihănit, încercând să distragă atenția opiniei publice de la subiectele de actualitate de primă importanță: Cine se face responsabil de furtul din sistemul bancar? De ce a fost și este tergiversată începerea fazei a doua în investigarea furtului? Cine poartă răspunderea că visul nostru european a fost înghețat, iar cu el și banii UE destinați pentru bugetul țării, investiții în proiecte sociale, infrastructură etc. ?”

„Dacă Streleț vorbește despre gafe, cred că ar trebui să conștientizeze că gafa monumentală a fost comisă chiar de el atunci când a acceptat funcția de premier ca parte a unui joc murdar, presărat trădarea unui alt coleg de partid (candidat la funcția de premier), ale cărui efecte le vedem deja cu toții.”

De asemenea, Leancă nu a ratat ocazia de a-l taxa pe Streleţ pentru maniera în care acesta reacţionează la protestele cetăţenilor şi la revendicările acestora: „Uitați-vă doar cu câtă aroganță acest ‚specialist în toate’ ne spune, într-un limbaj suburban, că pe cetățeni îi ‚doare în cot’ de modul în care este ales președintele țării. Îi reamintesc lui Streleț cu câtă ardoare partidul din care face parte susținea anterior alegerea președintelui de către popor. Atunci avea altă opinie despre dorințele poporului, fiindcă așa își dorea șeful său de partid. Între timp, a ajuns însă să-l ‚doară în cot’ de popor și să-l trateze cu dispreț și aroganță.

The following two tabs change content below.