Iubirea se identifică cu cele mai frumoase lucruri

Îmi amintesc de un comentariu al unui cititor neidentificat, postat la articolul „Dragoste şi teamă”. Autorul acestuia povestea despre deziluzia pe care a trăit-o atunci când s-a îndrăgostit de cine nu trebuia – de o fata care l-a înşelat: „Sunt rănit, jignit, distrus, la pământ cu sufletul şi moralul, dar am dorit să-mi las gândurile aici, să-mi rămână amintire pentru cei sau cele care citesc. Durerea este atât de mare încât nu se poate imagina”.
Şi sunt sigură că există multe astfel de persoane printre noi care trăiesc astfel de suferinţe din motive mai mult sau mai puţin asemănătoare.
Cunosc destule persoane cu feţele şi inimile atinse de suferinţă, triste mai tot timpul şi cu lacrimi în ochi la fiecare cuvânt pe care îl rostesc. De multe ori mă revolt, în sinea mea, pentru că nimeni nu merită să fie rănit şi ţintuit la pământ din cauza dragostei, pentru că iubirea ar trebui să se identifice cu cele mai frumoase lucruri şi sentimente de pe lumea asta. Iubirea înseamnă fericire, împlinire şi zâmbet.
Acesta este crezul meu şi nu cred că este unul naiv. Din păcate, viaţa nu este întotdeauna dreaptă pentru mulţi dintre noi, dar trebuie să ne adunăm puterile rămase, să ne ridicăm şi să ne continuăm lupta cu viaţa, cu noi înşine!
„Nu sunt îndrăgostit de tine”, „Îl iubesc, dar ştiu că mă va părăsi”, „Cât timp doare o despărţire?”, „De ce suferinţa mă însoţeşte în relaţiile pe care le am?”, „M-a trădat, m-a înşelat” sunt câteva situaţii în care sunt convinsă că unele dintre voi v-aţi aflat poate nu o singura dată… Dar de fiecare dată pare să doară mai tare, să străpungă mai adânc inima, iar suferinţa să fie mai mare. Poate deveni o durere surdă, care pare să nu treacă, orice remediu ai încerca.
Pilula împotriva suferinţei în iubire

Îmi amintesc de o descoperire din zecile de mii, realizată la începutul acestui an: pilula împotriva suferinţei în iubire. Pilula-minune este obţinută din extractul fructelor copacului african Griffionia simplicifolia şi va fi lansată în scurt timp pe piaţă ca remediu miraculos pentru suferinţele tuturor îndrăgostiţilor trădaţi şi abandonaţi.
Se pare că în Africa aceste fructe sunt cunoscute şi consumate de secole, dar de-abia acum ne vor putea bucura şi noi, muritorii de rând, de “beneficiile” furnizate de această plantă.
Unii au început să exploateze şi această suferinţă, şi, în concepţia lor, o astfel de pastilă alină „bolnavii” cu inima frântă.
Fericirea există, chiar şi pentru tine

Sunt de părere că niciodată nu vom şti cu exactitate de cât timp avem nevoie ca să trecem peste o astfel de suferinţă. Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit în relaţie, de ceea ce am simţit şi poate încă mai simţim faţă de cel pe care l-am iubit sau îl mai iubim.
Psihologii sunt de părere că după pierderea persoanei iubite există o perioadă de aproximativ şase luni (care se numeşte „travaliu de doliu”) în care trăieşti şi retrăieşti ruptura în forma diferitelor sentimente: tristeţe, negare, furie…
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)