Iubire, nai margine

Vasile Iovu s-a recăsătorit. Despre actuala sa soție, Regele Naiului are doar cuvinte de laudă. Maestrul ne-a descris-o simplu: „O doamnă simpatică, interesantă și, ce e mai important, cu suflet mare”.

Fericire de nedescris în familia maestrului Vasile Iovu. După o perioadă neagră din viața lui, pierderea Mariei, pe chipul Regelui Naiului a reapărut zâmbetul. Domnia sa se declară fericit că a întâlnit-o pe Natalia, cea cu care vinerea trecută şi-a oficializat relaţia. În premieră, pentru JURNAL, Vasile Iovu vorbește despre cum a decurs frumosul eveniment, dar și cum a întâlnit-o pe actuala sa soție.

În urmă cu cinci ani, Vasile Iovu a primit cea mai grea lovitură de la viață. Soția sa, interpreta de muzică populară Maria Strătilă-Iovu, a plecat în lumea celor drepți. Regele Naiului nu putea accepta gândul că ea nu mai e, a suferit chiar de depresie.

Însă, cu ajutorul apropiaţilor și a Celui de Sus, maestrul a reușit să depășească perioada grea, iar astăzi e din nou fericit, căci a întâlnit-o pe Natalia Postoroncă.

„Avem aceeași soartă”

„Ne cunoaștem de câțiva ani. Cred că aşa a vrut destinul, să ne întâlnim. Avem aceeași soartă: eu am pierdut-o pe Maria, soțul ei a decedat… Doamna sufletului meu lucrează într-o subdiviziune a Poștei Moldovei, dar nu vă spun exact unde, căci e prea frumoasă și n-aș vrea să se uite lumea lung la ea (râde – n.a.).

La ea la serviciu am şi cunoscut-o, căci de acolo îmi luam pensia și scrisorile. Cred că ne-a apropiat şi dragostea Nătăliței pentru muzica populară. Când se află la bucătărie, nu se abţine să cânte. Frații ei sunt muzicanţi: Vladimir are o voce superbă, Anatol e flautist și saxofonist, iar Sergiu cântă la acordeon în Ansamblul Ministerului Apărării. Cel din urmă are un fecior, Cristian, elev în clasa a X-a la „Ciprian Porumbescu”. Soția lui Sergiu, Tatiana, este pianistă”, ne-a declarat Vasile Iovu.

Despre actuala sa soție, Regele Naiului are doar cuvinte de laudă. Maestrul ne-a descris-o simplu: „O doamnă simpatică, interesantă și, ce e mai important, cu suflet mare”.

Virtuozul naist este de părere că, după o anumită vârstă, omul nu trebuie să mai caute bogăție, palate, ci un suflet drag, cu care să se înțeleagă. „Eu sunt fericit că am întâlnit-o. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a adus-o în cale și mă bucur că Nătălița este doamna inimii mele, alături de care vreau să duc o viață frumoasă, liniștită, cu bună dispoziție și doar cu surprize plăcute”.

Susţinuţi de copii

Acum o lună, atât copiii lui Vasile Iovu, cât și fiica actualei sale soții, s-au bucurat nepus la aflarea veștii că părinții lor planifică să-și oficializeze relația. „Sunt cazuri în care părinții vor să se recăsătorească, iar copiii sunt împotrivă. Cred că această atitudine e o dovadă de egoism. Copiii noştri au reacționat frumos, s-au bucurat pentru noi și ne sunt alături”, ne-a spus maestrul.

Natalia și Vasile Iovu și-au oficializat relația vinerea trecută. Martori ai căsătoriei lor au fost Igor Podgoreanu, un naist de excepţie care este și finul Regelui Naiului, și Olga, fiica Nataliei. La eveniment au fost prezente rudele celor doi și cei mai apropiați prieteni. După cununia civilă, cu toții s-au îndreptat acasă, unde au petrecut până la ora cinci dimineața.

„Deși am ținut în taină acest eveniment, spre seară, casa ni s-a umplut cu persoane dragi nouă. Ne-am bucurat nespus de prezenţa lor. Ce mai, am avut parte de o seară frumoasă”, ne-a povestit Regele Naiului.

Urmează cununia religioasă

Acum soții Iovu se pregătesc pentru cununia religioasă, care va alea loc în noiembrie. Virtuozul naist ne-a mărturisit că, de când a cunoscut-o pe actuala sa soție, i-a venit și muza. În curând, artistul și ansamblul său „Vasile Iovu” vor lansa trei CD-uri, cu muzică ușoară, populară și clasică.

La sfârșitul discuției, Vasile Iovu ne-a vorbit și despre cea mai grea perioadă din viața sa – pierderea Mariei.

„Am suferit foarte mult, am ieşit cu greu din depresie, căci Maria a fost cel mai puternic pilon din viața mea. Nu credeam că voi mai întâlni vreodată o doamnă deosebită ca ea. Dar iată că Dumnezeu mi-a adus-o în cale pe Nătălița. Cred că acolo, de Sus, Maria este fericită că mi-am regăsit liniștea și armonia de care aveam atâta nevoie. Actuala mea soție mă face fericit, lângă ea sunt optimist și cu voie bună. Datorită ei am inspiraţia să creez. Când sufletele-pereche se întâlnesc, apare și dragostea de viață, și dorința de a realiza cât mai multe”, ne-a spus în încheiere Regele Naiului.

Lena NEGRU

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)