Istoria şi cultura Republicii Moldova, promovate în Estonia

taliin_guzun_facebook[1]Estonienii sunt interesaţi de istoria ţării noastre. O spune Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Estonia, Victor Guzun, care a iniţiat anul trecut la postul public de radio din Estonia o victorină despre istoria şi cultura Republicii Moldova.

Ambasadorul mai spune că şi în acest an a fost organizată o victorină, iar mai erudiţi estonieini vor lua şi premii. “Şi în acest an, la finele lunii decembrie am organizat o victorină la postul public de radio din Estonia, fiind pregătite 15 întrebări despre Republica Moldova, mai multe aspecte, dar şi despre cooperarea moldo-estoniană în diverse domenii, cu relevanţă în anul care se încheie. Înainte de victorină este difuzat un amplu interviu în care sunt punctate unele realizări pe această dimensiune şi acestea ar putea fi un indiciu pentru a răspunde corect. Cei mai erudiţi, buni cunoscători din Estonia ai istoriei şi culturii Republicii Moldova vor primi tablouri pictate de Vasile Botnaru, cărți semnate de Iurie Belegurschi și cadouri din partea Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn”, a declarat acesta pentru Moldova.ORG.

Potrivit ambasadorului la Tallinn, acesta este un prilej deosebit de a promova istoria, cultura ţării noastre, “dar şi de a ne bucura împreună cu prietenii estonieni de sărbătorile de iarnă”. De asemenea, adaugă el, estonienii au arătat interes deosebit faţă de istoria ţării noastre.

“Să ştiţi că este un interes foarte mare. Spaţiul de emisie în cadrul căruia se difuzează victorina beneficiază de mulţi ascultători. În fiecare zi ascult această emisiune şi constat un mare interes. Foarte mulţi ascultători telefonează, răspund la întrebări. Desigur, caută răspunsuri, se pregătesc”, a conchis acesta.

Sursa: diaspora.moldova.org