Iskra este la un pas de optimile Cupei CSI 2011

Vicecampioana RM, Iskra-Staly Râbniţa, a înregistrat prima victorie la Cupa Comunităţii Statelor Independente, care se desfăşoară zilele acestea la Sankt Petersburg (Rusia), şi păstrează şanse mari să obţină calificarea în optimile competiţiei.

Chiar dacă au fost părăsiţi în această iarnă de o serie de jucători, vicecampionii au obţinut un rezultat de egalitate şi o victorie la Cupa CSI. În primul meci, cei de la Râbniţa au jucat la egalitate, scor 1-1, cu campioana Tadjikistanului, Istiklol. Ambele goluri au fost marcate la începutul reprizei secunde. Istiklol a deschis scorul în minutul 46 prin Torhirov, iar moldovenii au adus egalarea peste un minut prin rezerva Chilichevici.

În cel de-al doilea meci, Iskra a trecut cu 1-0 de campioana Kîrgîstanului, Neftchi Kochokor-Ata. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Suciu în minutul 73. Cu patru puncte acumulate după două meciuri, Iskra mai are nevoie de un singur punct pentru a se califica în faza următoare a competiţiei. Vicecampioana Moldovei se poate califica în faza următoare a competiţiei chiar dacă va pierde meciul cu lidera grupei Inter Baku, cu condiţia ca Istiklol să nu se impună în faţa celor de la Neftchi.

Iskra va disputa astăzi ultimul meci din cadrul fazei grupelor.

După aceste două partide, pentru fiecare echipă din Grupa A, clasamentul se prezintă astfel:

1. Inter Baku – 6 puncte

2. Iskra-Staly – 4 puncte

3. Istiklol – 1 punct

4. Neftchi – 0 puncte

(V.H.)