Irina Tarasiuc strânge bani pentru Eurovision din nunţi şi cumetrii

Interpreta a fost jefuită în Piaţa Centrală, aceasta a fost deposedată de o sumă importantă în dolari SUA şi euro.

Deja se ştie că primii care s-au decis să intre în marea bătălie pentru concursul internaţional Eurovision Song Contest sunt susţinătoarea politicianului Igor Dodon, Irina Tarasiuc, şi MC Gootza. Aceştia au pregătit o piesă pentru ESC 2012 compusă de producătorul german Ralph Siegel, creator a 19 piese pentru acest concurs. Piesa este în limba engleză şi se numeşte „Save a little Sunshine”. Irina şi MC Gootza au mers tocmai în Germania pentru înregistrări, iar de curând au filmat şi un videoclip.

Carolina CHIRILESCU

Irina Tarasiuc şi MC Gootza vor să dea culoare concursului Eurovision şi promit că vor reprezenta Republica Moldova la Baku la cel mai înalt nivel. Aceştia lucrează în fiecare zi la coregrafia piesei, ţinută şi alte detalii importante pentru a reuşi să câştige etapa naţională a acestui concurs. Numai că, după atâta fericire, au început să apară şi necazuri. Interpreta a rămas fără banii pe care îi avea strânşi pentru acest concurs. Irina a fost jefuită zilele trecute în Piaţa Centrală. „M-au furat, nu ştiu cine, dar la un moment dat am văzut că portmoneul cu o sumă importantă de dolari şi euro nu-i, şi nici actele de identitate. Aşa-i, nu poate fi doar bine, vom face alţi bani, până la începerea concursului mai am câteva nunţi şi cumetrii şi îi voi aduna la loc”, spune Irina cu zâmbetul pe buze. Deşi până la preselecţia naţională Eurovision au rămas trei luni, artiştii spun că, prezentând această piesă, vor avea un rezultat mai bun.

Iniţial, Irina nu se gândea să cânte în duet, dar, deoarece piesa a fost compusă pentru două voci, ea a căutat şi l-a găsit pe MC Gootza. „Piesa aduce lumină, energie pozitivă şi fericire. Am avut marea onoare de a lucra cu Ralph Siegel, care m-a impresionat foarte mult. Piesa a fost compusă pentru un duet şi am fost în căutarea unui interpret autohton cu o imagine diferită şi memorabilă. Aşa a şi început colaborarea cu MC Gootza”, spune Irina.

Irina şi MC Gootza ar putea fi descalificaţi în preselecţia naţională

Un alt necaz pentru proaspătul duet – s-ar putea ca aceştia să nu mai participe la preselecţia naţională. Conform regulamentului concursului muzical Eurovision Song Contest, IPNA „Teleradio Moldova”, piesa nu trebuie să fie lansată comercial şi lansată public înainte de data stabilită pentru preselecţie. Din regulament: „O declaraţie semnată pe propria răspundere, potrivit modelului din Anexa nr.1 la prezentul Regulament, prin care autorul îşi asumă responsabilitatea că piesa înscrisă în concurs nu a fost adusă la cunoştinţa publicului în condiţiile prevăzute la art.7 din prezentul regulament în întregime sau în parte, prin intermediul vreunui suport audio sau video, prin intermediul radiodifuzărilor pe vreun canal de radio sau televiziune public sau privat, naţional sau local, prin intermediul internetului şi nici prin intermediul vreunei reprezentaţii publice (inclusiv concerte) din Republica Moldova sau din străinătate, indiferent dacă a fost înregistrată sau nu oficial pe vreun suport magnetic sau digital şi în nicio altă formă de comunicare publică, precum şi faptul că piesa/melodia nu a fost lansată comercial şi /sau interpretată public (integral sau parţial) înainte de data preselecţiei.

În acest an, în competiţia pentru preselecţia naţională vor să-şi încerce norocul şi alţi interpreţi – Pasha Parfeni, Geta Burlacu, Cristina Croitoru, Natalia Gordienco, Doiniţa Gherman ş.a.

Cea de-a 57-a ediţie a concursul muzical Eurovision 2012 va fi găzduită în Azerbaidjan, după succesul piesei „Running scarred”, cântată de către Nikki și Ell. Prima semifinală va avea loc pe data  22 mai 2012, iar cea de-a doua semifinală pe 24 mai 2012. Marea finală este plănuită pentru data de 26 mai 2012. Pe 16 mai 2011, s-a anunţat că pentru concursul Eurovision 2012 va fi construit un complex în centrul orașului Baku. Complexul construit va avea o capacitate de circa 20.000 de locuri. Pe 19 Mai, s-a anunțat că concursul se va găzdui foarte probabil la Stadionul Tofiq Bahramov. Guvernul caută acum o companie care să construiască un centru sportiv pentru 15.000 – 25.000 locuri în circa şase luni.

Ţări care se pot întoarce în concurs

Într-un interviu cu delegaţia franceză s-a anunţat că Marocului i-ar plăcea să revină în concursul din 2012. A fost raportat că revenirea Monacoului este luată în considerare de EBU. De asemenea, Radio Televizija Crna Gora (RTCG) din Muntenegru cere să participe la concursul din 2012. Dar poate renunţa până la sfârşitul lunii decembrie

Ţări care s-ar putea retrage

Având în vedere cifra mică a telespectatorilor din Italia care au vizionat Eurovision 2011 şi criza din Italia, aceasta ţară s-ar putea să nu participe. După ce a obţinut rezultate proaste în ultimii ani, Polonia s-ar putea să nu participe în concursul din 2012. Portugalia s-ar putea să nu participe din cauza privatizării televiziunii naţionale, Rádio e Televisão de Portugal (RTP). Este incert dacă drepturile de difuzare vor fi transferate către viitoarea televiziune privată.

Pentru partea de sus a paginii

Ralph Siegel, producătorul german, participă la Eurovision Song Contest în calitate de interpret şi muzician începând cu 1978, când a creat formaţia „Dschinghis Khan” pentru concurs, poziţionându-se pe locul 4. Piesa compusă de către Ralph pentru interpreta Nicole, „Ein bißchen Frieden”, a câştigat concursul în 1982.