Irena Boclincă, învingătoare la Bacău

Boclinca Irena pozaActriţa Irena Boclincă din Chişinău a câştigat Premiul pentru cel mai bun one woman show la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional Gala Star, organizat între 4 și 8 aprilie de Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău. Din componența juriului au făcut parte Nick Mancuso, actor de la Hollywood, Alexander Hausvater, regizor, și Valentin Nicolau, dramaturg, România.

Irena Boclincă a fost răsplătită cu acest premiu pentru monospectacolul „Edith Piaf – femeia care a iubit”, o producţie independentă în regia şi după scenariul actriţei Nelly Cozaru.

Irena Boclincă a obținut la Gala Star încă un premiu prestigios, cel al „Ziarului de Bacău”, care i l-a oferit pentru „emoție, expresivitate și calitatea interpretării în „Edith Piaf – femeia care a iubit”.

„Irena Boclincă, din Chişinău, a spus povestea faimoasei Edith Piaf. Jocul mi-a adus aminte de marele actor Charlie Chaplin. Expresivitate, umor, copilărie, plăcere de a juca”, scrie Ionuț Avram pe site-ul „Ferma politică”.

Irena Boclincă şi-a împărtăşit emoţiile cu prietenii săi de pe Facebook. „Dragii mei, vă scriu şi plâng de emoţii. Să vii într-o ţară străină (pentru că nu am încă acte în regulă) şi după spectacol să te găsească oameni pe Facebook şi să-ţi spună cât de minunată ai fost… Şi mă gândesc la noi (cei din Chișinău – n.n.) de câte ori mergem să felicităm un actor străin? Noi nici colegilor din alte teatre nu le zicem nimic… pentru că suntem Mari Actori şi nu cumva să ne umilim… Şi într-un final, am luat premiul pentru cel mai bun one woman show acolo unde tu eşti nimeni şi ţi se oferă un premiu… Mulţumesc organizatorilor şi celor care m-au cunoscut şi pe care i-am cunoscut“.

Felicitări, Irena, pentru victoria de la Gala Star!