IPS Vladimir, printre invitaţii la nunta lui Şevciuk şi Ştanski // FOTO

12043225_870909729651861_6475811611815979661_n

Evgheni Şevciuk, pretinsul preşedinte al Transnistriei, a făcut totul public despre relaţia cu  ministra de externe, Nina Ştanski. În cadrul unui interviu acordat ziarului „Komsomolskaia pravda”, liderul de la Tiraspol a dezvăluit că printre invitaţi a fost şi mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Moldova Vladimir. De asemenea, Şevciuk a declarat că soţia sa va fi obligată să renunţe la funcţia de ministră de externe a regimului separatist din stânga Nistrului.

Potrivit lui Şevciuk, nunta a fost una „modestă”, pentru că, a explicat el, „nu este timpul potrivit pentru petreceri de lux, de aceea am sărbătorit acasă, în cercul celor apropiaţi”. „Am avut circa 50 de invitaţi. Cel care a oficiat cununia a fost mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Moldova, IPS Vladimir. „A fost ideea mea de a-l invita pe Înalt Prea Sfinţia Sa. Vlădica conduce mulţi ani Mitropolia Moldovei a Bisericii Ortodoxe Ruse, din care face parte şi Eparhia Transnistriei. Ne cunoaştem de mult, de aceea l-am rugat să oficieze cununia”, a spus el.

12063799_870909752985192_7131926274360934511_n

În ce priveşte relaţia dintre Şevciuk şi fiica Ninei Ştanski, Iana, liderul separatist a calificat-o drept extraordinară. „Iana, pentru mine, este ca o fiică. Aş vrea să fiu un tată bun pentru ea. Ne-am înţeles să discutăm deschis toate problemele. Iana beneficiază de o atenţie deosebită, inclusiv la şcoală. Însă ea este o fată serioasă şi se descurcă. Cele mai importante sunt studiile, iar de „avioane” se va ocupa în instituţiile de învăţământ superior [Первым делом учеба, а «самолетами» заниматься – уже в высшем учебном заведении…] Eu, ca tată, îi voi fi întotdeauna alături. Despre copii, Şevciuk a recunoscut că nu e necesar să fie planificaţi, pentru că unul este deja „vizibil”. Cred că totul va fi bine cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Despre atitudinea liderului de la Tiraspol în problema conflictului de interese, aceasta este negativă. „În opinia mea, este un sistem ineficient. În plus, ţinem foarte mult la familia noastră. De aceea, ne-am înţeles de la bun început ca Nina să plece de la lucru”, a precizat el.

Potrivit parohului Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cadrul Mitropoliei Basarabiei, protoiereul dr. Petru Buburuz, din punct de vedere canonic, IPS Vladimir nu a comis nicio încălcare prin oficierea cununiei lui Şevciuk şi Ştanski, deoarece eparhia Transnistriei este parte componentă a Bisericii Ortodoxe din Moldova, însă din punct de vedere moral, ar fi putut să o evite. „Însă afacerile sunt mai importante decât morala în cazul său”, a spus protoiereul.

The following two tabs change content below.