Ion Ungureanu: ”Nu ni-i băgați pe gât pe comuniști”

”Stimată fostă alianță, oricât de multă dreptate ar avea fiecare dintre dvs în parte, dacă prin dezbinarea dvs veți permite revenirea comuniștilor la putere, veți fi măturați din viața politică”. Acesta a fost unul dintre mesajele pe care a ținut să îl transmită fostul ministru al Culturii Ion Ungureanu, în cadrul mitingului organizat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale de Forul Civic ”Pro Europa”.

Evenimentul a adunat mii de persoane care pledează pentru refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană. Oamenii i-au cerut lui Marian Lupu să nu mai cocheteze cu Partidul Comuniștilor și să declare în public că va crea o alianță democratică.

În discursul rostit în fața participanților la miting, scriitorul Andrei Strâmbeanu a declarat că acest eveniment a fost organizat pentru a-i presa pe liderii politici. ”Avem dreptul să facem acest lucru pentru că i-am votat. Le cerem să se supună”, a spus Strâmbeanu, menţionând că ne pot aștepta zile mai grele când va fi creată AIE. „Dumnezeu știe ce ne așteaptă cu Lupu președinte. El nu știe nici ce limbă vorbește”, a mai declarat  Strâmbeanu.

Adresându-se şefului administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narâşkin, Ion Ungureanu  a rostit:”Domnule Narîșkin, nu ni-i băgați pe gât pe comuniști. Opriți-vă! Nu pregătiți otravă pentru alții, dreptatea va face să o beți chiar voi”.
Potrivit scriitorului, Moscova a pierdut mereu șansa de a ne deveni parteneri și aliați din cauza comportamentului și declarațiilor sale. ”Mă adresez rușilor. Învățați-ne să iubim Rusia, nu să o urâm”.

M.R.

The following two tabs change content below.