Ion Suruceanu împlineşte astăzi 62 de ani

Pe 14 noiembrie, artistul şi soţia sa vor sărbători 40 de ani de la căsătorie

La mulţi ani maestre! Pe 9 septembrie 1949 în satul Suruceni, raionul Ialoveni, s-a născut Ion Suruceanu. Celentano de Moldova şi adoratul tuturor femeilor are în palmaresul său sute de piese frumoase care răsună pe scene din ţară şi străinătate.

La cei 62 de ani, Suruceanu spune că are încă multă energie şi încă multe lucruri de făcut. Munceşte de zor pentru a distra lumea. Nu vrea cadouri, deoarece are deja cel mai scump cadou – cei doi nepoţei pe care i-a dăruit fiul Andrei şi nora Natalia. Un alt cadou la fel de scump este soţia sa, Nadea, pe care şi l-a făcut cu 40 de ani în urmă. „În acest an, avem o ocazie mai specială în familie, pe 14 noiembrie împlinim 40 de ani de căsătorie, este o raritate între artişti”, spune zâmbind Ion Suruceanu.

Interpretul şi soţia sa se cunosc de pe băncile şcolii, sunt ambii din Suruceni, şi de la bun început au ştiut că vor fi împreună pentru tot restul vieţii.

Ion Suruceanu a absolvit şcoala din sat, şi-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”, unde a studiat pianul şi fagotul. Tot atunci a debutat în calitate de solist cu formaţia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Au urmat, timp de zece ani, experienţe muzicale alături de formaţia de muzică uşoară „Bucuria” şi „Contemporanul”.

În 1986, artistul a devenit solist la Filarmonica din Chişinău, Orchestra de muzică simfonică şi de estradă a Radioteleviziunii din Chişinău. În perioada 1989–1992 a lansat primele două discuri la casa de discuri „Melodia” din Moscova.

A cochetat şi cu politica. La alegerile parlamentare din 1994 a candidat pe lista Partidului Democrat Agrar din Moldova şi a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de vicepreşedinte în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi mass-media. În 2004, Ion Suruceanu a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)