Ion Sturza, în topul „Forbes 500 de miliardari” din România

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, se află printre cei mai bogați 500 de români. Cu o avere estimată la 95 de milioane de euro, Ion Sturza a intrat în ediţia 2010 a catalogului „Forbes 500 miliardari”, lansată în România.

Ion Sturza, care deţine 20% din compania „Rompetrol Republica Moldova”, cooperează cu vehiculele de investiţii ale omului de afaceri Dinu Patriciu, dar mai are acţiuni la aproape 20 de companii din Europa. Sturza este şi proprietarul unui proiect în domeniul on-line (o librărie). Platforma elefant.ro este o investiţie de 1,2 milioane euro.

Topul Forbes îi prezintă nu numai pe cei mai bogaţi 500 de români, dar arată şi aspecte din viaţa lor personală. Ce proprietăţi şi maşini au, unde îşi petrec vacanţele sau ce colecţii, bijuterii sau obiecte de artă deţin. Este descris şi modul în care cei bogaţi îşi administrează averile.
Primele trei locuri în topul Forbes 500 de miliardari sunt ocupate de Dinu Patriciu, Frank (Vasile) Timiș și Ioan Niculae, a căror avere însumează aproximativ 4.300 de milioane de euro. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.